Un studiu Ericsson arată că tehnologia 5G va acoperi peste 20% din populaţia globală în 6 ani

1.102 ori
<b>Un studiu Ericsson arată că tehnologia 5G va acoperi peste 20% din populaţia globală în 6 ani</b>Pe seama unui studiu realizat de către Ericsson aflăm astăzi la ce acoperire va ajunge tehnologia 5G la nivel global într-o perioadă de 6 ani. Rezultatele dezvăluie că cifra se ridică la aproximativ 20% din populația totală

Scriam recent legat de faptul că Huawei a pus deja un deadline pentru lansarea primelor sale telefoane 5G, iar azi aflăm şi în ce măsură se va propaga tehnologia 5G în următorii ani. Se pare că în următorii 6 ani a cincea generaţie de conectivitate celulară va acoperi peste 20% din populaţia globului.

Studiu Ericsson

Acele cifre se traduc în 1 miliard de abonamente 5G, ceea ce sună foarte impresionant într-o perioadă relativ scurtă. Traficul de date mobile ar urma să depăşească 100 de exabiți pe lună în aceeaşi perioadă, iar abonamentele LTE vor sări de 5.5 miliarde global. În Europa Centrală şi de Est, 85% dintre abonamentele mobile vor fi de tip LTE, iar traficul de date va ajunge la aproximativ 10 exabiți pe lună până în 2023, ceea ce înseamnă 4.5 miliarde de ore de vizionare de conţinut video.

Studiu Ericsson

Ericsson mai estimează şi că primele implementări 5G vor avea loc pe pieţe ca SUA, Coreea de Sud, Japonia şi China. Iniţial vor fi oferite servicii de gen în zone urbane cu densitate mare a populaţiei. Primele reţele comerciale ce vor folosi tehnologia 5G New Radio (NR) vor fi active din 2019, iar implementări comerciale vor avea loc în 2020.

Studiu Ericsson

Între timp LTE-ul câştigă teren, iar până la final de an va fi tehnologia de acces mobil dominantă. Voice Over LTE se află între timp în peste 125 de reţele din peste 60 de ţări din toată lumea. Numărul de abonamente VoLTE ar trebui să ajungă la 5.5 miliarde până la final de an 2023. Ericsson a avut deja un demo împreună cu Telekom, legat de tehnologia 5G, fiind subliniată influența sa la nivel de Internet of Things şi streaming 4K şi HDR.

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×
×