Foxconn încheie preluarea Sharp contra sumei de 3.5 miliarde de dolari

770 ori
<b>Foxconn încheie preluarea Sharp contra sumei de 3.5 miliarde de dolari</b>Foxconn şi Sharp au semnat ieri &icirc;nţelegerea care finalizează preluarea Sharp de către mamutul taiwanez ce produce iPhone-uri şi roboţi, printre altele. Tranzacţia fusese anunţată de ceva vreme şi valorează 3.5 miliarde de dolari. &nbsp;...

Foxconn şi Sharp au semnat ieri înţelegerea care finalizează preluarea Sharp de către mamutul taiwanez ce produce iPhone-uri şi roboţi, printre altele. Tranzacţia fusese anunţată de ceva vreme şi valorează 3.5 miliarde de dolari.

În acest mod Foxconn preia controlul asupra Sharp, având la dispoziţie tehnologiile sale pentru producţia de display-uri, în folosul unor parteneri precum Apple spre exemplu. Marea problemă a celor de la Sharp era profitabilitatea. CEO-ul Foxconn, Terry Gou a subliniat la conferinţa de presă avantajele tehnologiei IGZO, proprietara pentru firmă japoneză.

Gou a numit aceste panouri superioare celor OLED, o afirmaţie curajoasă, având în vedere ascensiunea AMOLED-urilor în ultima vreme. IGZO e folosită şi pe unele modele iPad deja. Pe viitor, 60% dintre panourile produse de Sharp/Foxconn vor fi bazate pe IGZO, faţă de 40% bazate pe OLED. Problemele japonezilor sunt mari, fiind nevoie ca ei să fie salvaţi de bănci de 2 ori până acum şi având datorii mari.

Terry Gou vede compania implicată şi în produse de nouă generaţie, precum cele Internet of Things sau Smart Home. Se va încerca şi păstrarea joburilor tuturor celor care se afla în cadrul companiei acum, deşi bossul Foxconn a subliniat că firmă pe care o conduce disponibilizează anual 3-5% dintre angajaţii care nu performeaza.

Vă reamintesc că Foxconn deţine două treimi din acţiunile Sharp şi că suma oferită a salvat compania niponă de la colaps, deşi e mai mică decât cea propusă iniţial.

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Susțin Mobilissimo cumpărând prin linkuri de afiliere:

*Cumpărând, accesând magazinele prin aceste link-uri/ sigle, ajuți la finanțarea site-ului Mobilissimo prin procentul pe care noi îl primim în urma vânzării, de la retaileri. Pe tine nu te costă nimic, dar pe noi ne ajută să rămânem independenți și să devenim și mai buni în ceea ce facem. MULȚUMIM! :)

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×