De ce tabletele Android nu au succesul iPad?

Autor:  | Publicat în:  Editorial 2.284 ori
<b>De ce tabletele Android nu au succesul iPad?</b>Circulă o informație potrivit căreia o parte dintre companiile ce au sondat terenul în zona de tablete au de gând să mizeze pe telefoanele cu diagonale între 4 și 5 inch și asta pentru că iPad domină autoritar nișa tabletelor cu peste 25 de...

Circulă o informație potrivit căreia o parte dintre companiile ce au sondat terenul în zona de tablete au de gând să mizeze pe telefoanele cu diagonale între 4 și 5 inch și asta pentru că iPad domină autoritar nișa tabletelor cu peste 25 de milioane unități vândute în 14 luni de zile. în primul rând cheia succesului Apple vizavi de iPad este legată de sistemul de operare și multitudinea de aplicații - peste 80.000 în prezent. Să vedem o serie de motive sau cauze ce au determinat ca tabletele Android să nu puncteze serios și să muște din cota segmentului.

1. Sistem de operare bine pus la punct și aplicații - Android 3.0 HoneyComb a sosit cam târziu și lipsesc aplicații care să-l pună în evidență. Google a ales să dezvolte un mamut numit Android Ice Cream sau 4.0 ce va apărea la toamnă și va reuni Gingerbread și HoneyCmb într-un produs revoluționar ce va rula pe o multitudine de terminale. îmi rezerv o serie de puncte de suspensie și mai ales că un dezvoltator de aplicații va sta să se gândească dacă să merite să porteze o aplicație pe HoneyComb. Are nevoie de o piață de desfacere și una fragmentată nu-i va fi deloc pe plac. Mai ales că trebuie să ia în seamă o sumă de rezoluții. Nu ar strica un standard pentru tablete ca hardware și astfel să fie mai ușor de realizat o aplicație sau joc optimizat.

2. Preț - sunt mai ieftine decât iPad, dar nu ar strica un cost și mai redus ca să ia fața Apple. Ar putea fi semnate contracte cu companiile de telefonie ce oferă acoperire 3G, iar cu discounturi pe măsură se va ajunge ca o sumă de utilizatori să migreze sau să cumpere o tabletă Android.

3. Alianță - RIM încearcă piața cu BlackBerry Tablet OS, HP cu webOS, Google lovește cu HoneyComb, iar Nokia și LG au printr-un sertar ascuns MeeGo. Vrei să depășești Apple, trebuie ceva grandios. Pur și simplu nu vor putea să întreacă iPad decât dacă vor aduce ceva revoluționar. Nu-i ajută deloc faptul că sunt gândite peste tot în lume o sumă de aplicații pentru iPad.

4. Autonomie - să nu uite că rivalul punctează și la acest capitol, iar dacă vor aduce una cu peste 12 ore de utilizare s-ar putea să fie un punct pozitiv. Am testat HTC Flyer, Motorola Xoom, BlackBerry PlayBook și niciuna nu a rezistat ca autonomie comparat cu iPad.

5. Greutate și grosime - îmi amintesc când am pus mâna prima dată pe Samsung Galaxy Tab. Mi-a dat impresia unei bucăți de scândură sau o cărămidă subțire - scuzați expresia, dar nu pica deloc bine în mână. iPad 2 este rivalizată doar de Samsung Galaxy Tab 10.1, iar restul să complac cu un hardware puternic și un design anost (HTC Flyer este singura tabletă Android frumoasă).

6. Ecran - Samsung are un atuu în display-urile AMOLED. Când vor aduce unul și pe tablete la un preț decent? Ce mai așteaptă? Este un punct slab la majoritatea. Sunt ok în puțină lumină, iar cum se luminează se produce acea reflexie puternică și în loc să vezi conținutul, vei da de imaginea ta sau din împrejurimi. Tableta înseamnă portabilitate, iar atunci când te deplasezi vrei ca ecranul să se vadă decent.

Spre binele utilizatorilor mi-aș dori ca o tabletă Android sau de altă natură să se vândă bine și dacă vor puncta unde am scris mai sus, se va ajunge și la a depăși iPad și Apple. Pe de altă parte nu văd sănătoasă raportarea la iPad și retragerea din piață doar pentru că nu sunt atinse volumele adversarului. Totul trebuie luat treptat și nu dintr-un foc.

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×