iPad 2 este acum oficial, Împreună cu iOS 4.3; Steve Jobs revine În forță, iar tableta costă la fel ca primul iPad! (Video)

2.872 ori
<b>iPad 2 este acum oficial, Împreună cu iOS 4.3; Steve Jobs revine În forță, iar tableta costă la fel ca primul iPad! (Video)</b>Am fost șocați să îl vedem pe Steve Jobs revenit în acțiune, deși știam că se află în concediu medical. Ei bine, iată că bossul Apple a revenit special pentru a anunța tableta iPad 2, despre care s-a vorbit atât de mult în ultima vreme. Ea...

Am fost șocați să îl vedem pe Steve Jobs revenit în acțiune, deși știam că se află în concediu medical. Ei bine, iată că bossul Apple a revenit special pentru a anunța tableta iPad 2, despre care s-a vorbit atât de mult în ultima vreme. Ea este tot ce spuneau zvonurile și chiar mai mult! Avem de-a face cu un device dual core, ale cărui specificații le aflați mai jos, iar live blogging-ul nostru de la evenimentul de lansare se află aici.

Discursul lui Jobs a început cu desființarea concurenței, CEO-ul amintind că recent a fost atins numărul de 100 de milioane de unități iPhone vândute, plus faptul că în 2010 au fost vândute 15 milioane de iPad-uri. Atacurile la adresa lui Android Honeycomb nu au lipsit, Jobs menționând că acest OS are doar 100 de aplicații create special pentru el, în vreme ce Apple iPad are 65.000 de softuri la dispoziție.

și a venit și momentul anunțului lui iPad 2, care sosește pe piață cu următoarele specificații:

  • Conectivitate: WiFi a/b/g/n, 3G (pe modelul 3G + WiFi), Bluetooth, HDMI
  • CPU: 1GHz, dual core, Apple A5, același consum ca și A4
  • Display: 9.7 inch, LED, multitouch, 1024 x 768 pixeli
  • Memorie: 16/32/64GB
  • Camera: spate - captură video HD 720p @ 30 fps, zoom digital 5X (fotografii); frontală: captura video VGA @ 30 fps, geotagging
  • Baterie: Li-Polymer, până la 10 ore de funcționare
  • Senzor: giroscop, accelerometru, senzor de luminozitate
  • Alte dotări: busola digitală, AGPS

iPad 2

Aflați că iPad 2 este cu 33% mai subțire decât predecesorul său și chiar mai subțire decât iPhone 4, având o grosime de doar 8.8 mm. Tableta cântărește 601 grame și va sosi pe piața nesperat de repede, pe 11 martie, fiind pusă în vânzare la același preț ca și primul iPad. Astfel, varianta de bază a lui iPad 2, dotată doar cu WiFi și 16 GB memorie internă va costa 499 de dolari, în vreme ce versiunea WiFi + 3G de 64 GB va costa 820 de dolari.

O altă inovație este accesoriul HDMI care asigură atât output video 1080p pentru terminal, cât și încărcarea sa. Acest accesoriu costă 39 de dolari și fiindcă suntem la acest capitol, Apple va oferi și o serie de huse speciale pe bază de magneți, numite Smart Covers. Husele vor fi disponibile în culori variate, acesta putând fi motivul pentru care Centrul Yerba Buena a fost împodobit într-un mod atât de colorat, pentru a le prefața lansarea.

Apple va oferi și o serie de huse speciale pe bază de magneți, numite Smart Covers

Husele vor fi fabricate din poliuretan sau piele, primele costând 39 de dolari, în vreme ce accesoriile din piele ajung la 69 de dolari. Ne-a fost confirmată și bănuiala despre care vă vorbeam într-un articol recent și anume că iPad 2 va sosi și cu o carcasă de culoare albă. Ei bine, device-ul este oferit încă din start în versiuni de culoare albă sau neagră, după preferințele utilizatorului.

în cadrul aceluiași eveniment a fost prezentat și noul iOS 4.3, care vine cu un browser Safari îmbunătățit datorită engine-ului Nitro JavaScript, funcție de iTunes home sharing și funcția AirPlay upgradată. De asemenea, acest OS aduce funcția de hotspot personal pe iPhone 4. A urmat apoi prezentarea unor aplicații foarte atractive, care vor fi sarea și piperul lui iPad 2.

Este vorba de Photo Booth, care permite editare foto avansată cu numeroase efecte vizuale, excelentul iMovie, un soft pentru editare video, care include peste 50 de efecte, posibilitatea de adăugare a unui fundal audio și multe altele. în cele din urmă, Steve Jobs ne-a cucerit cu aplicația Garage Band, care va permite să mixați și să faceți muzica pe tableta, folosind instrumente touch, amplificatoare și efecte pentru chitara și peste 250 de loop-uri.

Per total a fost o seară excelentă pentru fanii Apple și așteptam cu nerăbdare și momentul în care iPad 2 va ajunge în România, pentru a-i testa potențialul și a vedea dacă se compară cu tabletele Honeycomb pe care le-am văzut în acțiune la Mobile World Congress 2011. Până acum, din câte am văzut în această seară tindem să îi dăm dreptate lui Steve Jobs când spune că 2011 este anul lui iPad 2.

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×