Top 10 tablete ale anului 2013 (Emil Dragotă), Apple rămâne lider

2.951 ori
<b>Top 10 tablete ale anului 2013 (Emil Dragotă), Apple rămâne lider</b>Au fost câteva tablete de top în 2013. Mă refer la segmentul high-end. Bătălia tabletelor pe anul în curs nu s-a dat pe mid-range sau high-end ci pe modelele cu preț de sub 400 de lei. Allview, Evolio, E-BODA, InfoTouch au dominat pe plan local....

Au fost câteva tablete de top în 2013. Mă refer la segmentul high-end. Bătălia tabletelor pe anul în curs nu s-a dat pe mid-range sau high-end ci pe modelele cu preț de sub 400 de lei. Allview, Evolio, E-BODA, InfoTouch au dominat pe plan local.

Topul meu este alcătuit de tabletele pe care le-am considerat a oferi o experiență fără compromis. Există un mare ecart între Android și iOS în ce privește aplicațiile și jocurile optimziate pentru tablete. Știți și voi cine are avantajul, ce market de aplicații înregistrează sute de mii de aplicații optimizate. Ați ghicit. Linia corectă este Apple - iPad - iOS - App Store.

10) Allview Viva i8 - [Review] [Forum] [Preț]

Allview Viva i8

începem cu o tabletă sub brand local. Este și singura, din cele care s-au strecurat în top 10 personal. Singurul compromis pe care-l faci când alegi VIVA I8 este în ce privește display-ul și aici mă refer la rezoluția de 1024x768 pixeli care fie vorba între noi mi se pare rușinoasă.

Mizează pe un CPU Intel destul de puternic, baterie generoasă de 4600 mAh, 312 gr. Aș spune că Allview VIVA I8 merită cu prisosință cei 899 lei investiți în ea.

9. ASUS Fonepad 2013 - [Review] [Forum] [Preț]

ASUS Fonepad 2013

Prima generație de ASUS Fonepad a fost criticată pentru puterea de procesare scăzută. ASUS și Intel au realizat unde sunt probleme, iar ASUS Fonepad a primit un update hardware ce s-a dovedit de bun augur și a adus tableta de 7 inch cu funcție de telefon pe poziția a 9-a în topul de final de an.

Prețul ceva mai moderat și experiența de utilizare premium recomandă ASUS Fonepad celor interesați de o tabletă cu conectivitate completă și autonomie rezonabilă.

9. Samsung GALAXY Note 8.0 - [Review] [Forum] [Preț]

Samsung GALAXY Note 8.0

Am avut ocazia să văd GALAXY Note 8.0 la MWC Barcelona 2013. Era în premieră mondială la târgul de tehnologie barcelonez. Display-ul este punctul slab și prețul ceva cam piperat, lucrurile s-au mai așezat pe final de an. Dacă ești fan Samsung și vrei o tabletă de 8 inch cu valențe premium, GALAXY Note 8.0 este alegerea momentului. Este un device care și în 2014 va rula orice aplicație sau joc fără niciun pic de problemă.

7. Toshiba Excite Pro - [Review] [Forum] [Preț]

Toshiba Excite Pro​

Da. Toshiba intră în top cu prima tabletă ce încorpora NVIDIA Tegra 4. ASUS este recunoscut pe plan local pentru viteza cu care livrează produsele sale, dar Transformer Pad TF701T a fost listat cu câteva săptămâni în spatele lui Toshiba Excite Pro.

Este o tabletă axată pe gaming și entertainment. Nu are 3G și de aceea ești legat în mare parte de conexiunea Wi-Fi. Mă rog, poți face hotspot de pe smartphone sau alt device cu 3G, dar la 10.1 inch diagonala ecranului și 630 gr. aș spune că portabilitatea nu este punctul său PRO.

6) ASUS Transformer Pad TF701T - [Review] [Forum] [Preț]

ASUS Transformer Pad TF701T

Una dintre cele mai puternice și complete tablete Android de 10.1 inch. Am avut ocazia să o testez timp de câteva zile împreună cu tastatura auxiliară ce aduce un plus în ce privește autonomia, tastatură fizică, elemente noi de conectivitate (cititor de carduri SD și port USB 2.0 la dimensiunea standard).

Nu-i reproșez lui TF701T decât muchiile prea generoase ale display-ului și designul aproape neschimbat față de generațiile anterioare.

5) LG G Pad 8.3 - [Review] [Forum] [Preț]

LG G Pad 8.3

Când credeam că LG a renunțat la bătălia din zona tabletelor Android au venit cu LG G Pad 8.3 care promit experiență de utilizare de top la preț de tabletă mid-range. Specificațiile sunt cu adevărat interesante de la display FHD, Snapdragon 600 quad-core, 2 GB RAM și baterie ce ar oferi autonomie de până la 8 - 9h. LG și-a făcut bine temele în ce privește G Pad 8.3, pe aceeași linie au mers și la LG G2. Aș spune că s-au poziționat pe linia care trebuie. Să vedem ce ne vor livra în 2014.

4) Samsung Galaxy Note 10.1 2014 Edition - [Review] [Forum] [Preț]

Samsung Galaxy Note 10.1 2014 Edition

Am fost la evenimentul de lansare ce a precedat IFA Berlin 2013 și am transmis informații de la fața locului, chiar și un hands-on în premieră locală. GALAXY Note 10.1 în ediția pe 2014 este un GALAXY Note 3 pe un display de 10.1 inch cu o super rezoluție.

Ar fi urcat o poziție mai fruntașă dacă prețul nu era de-a adevăratelea prohitiv (peste 3200 de lei în momentul actual). Samsung a reușit în cele din urmă să producă o tabletă high-end căruia nu-i poți reproșa nimic la nivel de hardware, software, dimensiuni etc.

3) Nexus 7 2013 - [Review] [Forum] [Preț]

Nexus 7 2013

Google Nexus 7 II în ediția pe 2013 a reprezentat o evoluție interesantă a generației anterioare. Prețul s-a menținut în jurul a 1100 - 1200 lei pentru varianta de 16 GB, cea cu 32 GB și 4G a urcat la peste 1700 de lei. Punctele PRO au fost display-ul FHD de 7 inch, portabilitate maximă, Android 4.x în stadiu nativ și update de software la timp. Mi-aș fi dorit ca tableta să integreze Tegra 4 sau măcar să fie importată la un preț ceva mai mic.

2) iPad Mini Retina - [Review] [Forum] [Preț]

iPad Mini Retina

Primele două locuri sunt ocupate de produsele Apple. O să încerc a explica de ce le-am poziționat în fruntea topului. Apple livrează cel mai optimizat pachet și aici mă refer la hardware + software. Tabletele lor funcționează ireproșabil, livrează suficientă autonomie, display de top, interfață simplă și intuitivă, multe aplicații și jocuri ce beneficiază de hardware-ul pus de compania americană.

1) iPad Air - [Review] [Forum] [Preț]

iPad Air

Sony Xperia Tabelt Z a fost prima tabletă care a coborât sub pragul a 500 de gr. / 495 gr., dar iPad Air ajunge până la 460 și ceva de gr. pentru varianta Wi-Fi. Este ușoară, subțire, puternică, arătoasă, materiale și finisare premium.

Și față de tabletele Android de top reușește a sosi la un preț ceva mai rezonabil. Să vedem ce ne pregătește Apple pentru anul viitor. Concurența Android crește de la lună la lună, market share-ul s-a diminuat, dar pe tablete high-end domină categoric.

Vă invit la discuții în secțiunea de comentarii, discuții bazate pe argumente și nu pe acuze gratuite, nefondate și puerile. De asemenea vă puteți exprima propriul vot aici.

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×