Top 10 tablete ale anului 2013 (Claudiu Sima); an caracterizat de diversitate

2.367 ori
<b>Top 10 tablete ale anului 2013 (Claudiu Sima); an caracterizat de diversitate</b>După ce inițial v-am prezentat un top personal cu cele mai bune telefoane ale anului 2013, a venit momentul să trecem și la tablete. Anul aceasta a fost caracterizat de o avalanșă de lansări de tablete, modele care fie au dezamăgit, fie au ajuns...

După ce inițial v-am prezentat un top personal cu cele mai bune telefoane ale anului 2013, top ce a avut ca fruntaș un terminal marca LG, a venit momentul să ne ocupăm și de tablete, categorie de produse care este din ce în ce mai populară și pe care LG a decis să o abordeze în 2013. Anul aceasta a fost caracterizat de o avalanșă de lansări de tablete, modele care fie au dezamăgit, fie au ajuns în top, lucru pe care îl veți descoperi în rândurile de mai jos.

10) Utok 1000Q - [Review] [Forum] [Preț]

Utok 1000Q

Tableta Utok 1000Q face parte dintr-o gamă de device-uri recent lansate pe piața din România, la fel ca și brandul în sine. în cadrul evenimentului de lansare a produselor din gama Utok, am avut ocazia să mă joc puțin cu câteva tablete, printre care s-a numărat și Utok 1000Q, tabletă ce mi s-a părut destul de bună pentru ceea ce oferă: un display de 10.1 inch cu rezoluție 1280 x 800 pixeli, o baterie de 6000 mAh, 1 GB RAM, 16 GB de stocare și un procesor quad-core de 1.2 GHz. Consider că aceasta este numai bună pentru cei ce își doresc o tabletă de buget cu display mare și specificații decente. Utok 1000Q are un preț de aproximativ 799 lei.

9) E-Boda Revo R85 - [Review] [Forum] [Preț]

E-Boda Revo R85

E-Boda Revo R85 are un design foarte apropiat de iPad Mini, design ce a fost destul de folosit în ultimul timp. La prima vedere, tableta oferă câteva caracteristici destul de bune: un procesor quad-core de 1.6 GHz, 1 GB RAM, 16 GB memorie internă și un display de 7.85 inch cu rezoluție 1024 x 768 pixeli. De asemenea, ca multe alte tablete din portofoliul celor de la E-Boda, și aceasta dispune de un port HDMI, care este foarte folositor atunci când dorim să conectăm device-ul la un televizor.

8) ASUS MeMo Pad HD 7 - [Review] [Forum] [Preț]

ASUS MeMo Pad HD 7

Asus Memopad HD7 poate reprezenta o alternativă la tableta Nexus 7. Aceasta dispune de un display IPS de 7 inch, cu rezoluție 1280x800 pixeli, un procesor quad-core de 1.2 GHz, 1 GB RAM și 16 GB de stocare. Pentru doar 699 lei veți avea la îndemână o tabletă foarte practică și inteligentă ce vă va depăși așteptările. în plus, spre deosebire de tableta Nexus, Asus Memopad HD7 oferă și un slot pentru carduri microSD de până la 32 GB, lucru ce este binevenit.

7) Allview Viva i8 - [Review] [Forum] [Preț]

Allview Viva i8

Allview Viva i8 este prima tabletă ce vine cu procesor Intel, chipul ales fiind unul dual-core de 2 GHz. Acest model pare a fi o copie 1/1 a lui iPad Mini, dar atunci când privim device-ul din spate, observăm schimbările aduse. Allview Viva i8 păstrează aceeași diagonală ca și iPad Mini, dar spre deosebire de acesta din urmă, modelul Viva i8 măsoară doar 7.25 mm, capitol la care au reușit să îi întreacă pe cei de la Apple. Deși la unele capitole nu am nimic de reproșat, calitatea carcasei din aluminiu de pe spate nu este atât de bună pe cât pare, tableta pe care am văzut-o în cadrul lansării era foarte zgâriată după ce trecuse prin mâinile tuturor, motiv pentru care are nevoie de o husă specială pentru a o proteja de astfel de incidente.

6) ASUS MeMO Pad 8 - [Review] [Forum] [Preț]

ASUS MeMO Pad 8

Disponibilă în primă fază doar în magazinele Flanco, tableta Asus Memopad 8 este o tabletă foarte arătoasă ce poate fi folosită cu ușurință doar cu o singură mână, lucru pe care l-am putut testa în cadrul lansării oficiale. Aceasta vine în diferite variante de culoare, astfel fiind o tabletă adresată mai mult publicului tânăr. Așa cum spune și numele, avem la dispoziție un display de 8 inch cu rezoluție 1280x800 pixeli, difuzoare stereo și un procesor quad-core de 1.6 GHz. De asemenea bateria promite o autonomie de până la 9 ore, lucru care nu este deloc de neglijat.

5) Lenovo Yoga 8 - [Review] [Forum] [Preț]

Lenovo Yoga 8

Lansată și în România la începutul acestei luni, Lenovo Yoga Tablet 8 este cu siguranță o tabletă ce iese din tipare atunci când o privim mai atent. Pe lângă faptul că producătorul ne promite până la 16 ore de autonomie în modul Wifi, fiind unul dintre punctele ei forte, tableta oferă și 3 moduri de utilizare: stand, hold sau tilt. Lenovo Yoga 8 este o tabletă foarte ușoară și subțire, care impresionează prin acest design particular. în cadrul evenimentului de lansare, am avut ocazia să o testez timp de câteva minute, moment în care calitatea display-ului de 8 inch m-a surprins plăcut. Deși lista de specificații poate părea una modesta, aș recomanda aceasta tabletă pentru cei care pun pe primul plan ușurința de utilizare.

4) iPad Mini Retina - [Review] [Forum] [Preț]

iPad Mini Retina

Chiar dacă iPad Mini nu a avut parte de un eveniment de lansare în România, cum s-a întâmplat în cazul lui iPad Air, aceasta este una dintre cele mai bune tablete de 7.9 inch la momentul actual. Avem aceeași diagonală cu care ne-au obișnuit cei de la Apple, plus noul display Retina de înaltă calitate. Cred că mai toată lumea știe ce specificații oferă tableta, așa că nu mai insist pe specificații. La fel cum spun și cei de la Apple, iPad Mini Retina este o mare minune mică.

3) Nexus 7 2013 - [Review] [Forum] [Preț]

Nexus 7 2013

Tableta Nexus 7 (2013) nu putea să lipsească din acest top, ea fiind acea tabletă micuță și puternică pe care toți și-o doresc la un moment dat. La fel ca și ediția din 2012, cei de la Google i-au contractat tot pe Asus pentru producerea acestui model. îmi place faptul că această tabletă beneficiază de un design minimalist, simplu, iar carcasa spate este asemănătoare cu cea de pe Nexus 5, fabricată din acel material mat, plăcut la atingere. Nexus 7 măsoară 8.65 mm în grosime și cântărește 290 de grame, dimensiuni ce o fac extrem de practică. Consider că prețul poate fi un pic cam mare momentan, dar cu siguranță în câteva luni va ajunge la un preț mai accesibil.

2) iPad Air - [Review] [Forum] [Preț]

iPad Air

Cu siguranță Apple iPad Air este o tabletă pe care fiecare și-ar dori să o aibă. Un astfel de cadou ar sta numai bine sub brad în seara de Crăciun. Device-ul oferă un display de dimensiuni mari, iar greutatea sa este de doar 469 de grame, lucru ce nu prea se întâlnește la o tabletă cu diagonala de 9.7 inch. De asemenea, și grosimea reprezintă un punct forte, aceasta reușind să fie mai subțire cu până la 20% față de vechea generație. iPad Air este o tabletă perfectă din punctul meu de vedere, neavând rival în categoria tabletelor de 9.7 - 10 inch. Prețul este un pic cam piperat, dar ne-am obișnuit ca acesta să fie un lucru specific produselor Apple, cel puțin pe piața din România.

1) LG G Pad 8.3 - [Review] [Forum] [Preț]

LG G Pad 8.3

Deși la prima vedere ai impresia că este vorba despre un telefon sau un phablet, nu este așa, LG G Pad 8.3 este o tabletă în toată regula. Cei de la LG au aplicat același design pe care îl regăsim și la LG G2, și astfel s-a născut tableta LG G Pad. Aceasta vine cu o diagonală nemaiîntâlnită până acum, și anume 8.3 inch. La fel ca și LG G2, dispune de unele funcții foarte interesante, printre care se numără: funcția KnockOn, prin intermediul căreia poți debloca device-ul doar printr-o atingere de 2 ori pe ecran, sau funcția Quick Remote, cu ajutorul căreia poți transforma tableta într-o telecomandă universală, datorită senzorului infraroșu integrat. LG G Pad 8.3 dispune de margini foarte subțiri, care dau impresia că avem de-a face cu un display edge-to-edge. Nu aș avea nici un lucru de reproșat acestei tablete, ea fiind un model perfect pentru cei care nu se pot decide între o tabletă cu display de mari dimensiuni sau una mai mică, aceasta fiind plasată chiar la mijloc, între nici prea mare și nici prea mic, categorie în care mă regăsesc și eu.

Cam acesta a fost topul meu, top în mi-am exprimat părerea cu privire la tabletele ce mi-au atras atenția de-a lungul anului 2013. în cazul în care nu sunteți de acord cu topul realizat, aveți ocazia să desemnați chiar voi tableta anului 2013 în cadrul sondajului de pe formul Mobilissimo.ro de final de an. Puteți vota chiar aici!

Material Video Promovat:

Samsung Galaxy Active 2 LTE Unboxing și Setup, plus activare Orange Number Share

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×