Top 10 tablete 2015 (Szilárd-Ervin Szőgyényi); E dificil să faci un top când oferta e limitată!

1.176 ori
<b>Top 10 tablete 2015 (Szilárd-Ervin Szőgyényi); E dificil să faci un top când oferta e limitată!</b>Dacă &icirc;n cazul telefoanelor am spus că alegerea a fost simplă, &icirc;n ceea ce priveşte tabletele a fost mai dificil şi asta nu din pricina faptului că avem tablete ce rivalizează la nivel egal unele cu altele, ci pentru simplul motiv că...

Dacă în cazul telefoanelor am spus că alegerea a fost simplă, în ceea ce priveşte tabletele a fost mai dificil şi asta nu din pricina faptului că avem tablete ce rivalizează la nivel egal unele cu altele, ci pentru simplul motiv că 2015 a fost un an în care am găsit cu greu astfel de dispozitive să le includem în top! Dacă tendinţa se menţine, s-ar putea să renunţăm la top-ul tabletelor în 2016. Dar hai să vă prezint top-ul meu, care e puţin mai diferit de cel al colegilor şi asta deoarece eu consider aceste terminale mai potrivite pentru gaming şi consum media.

10. Microsoft Surface Pro 4

Microsoft Surface Pro 4

În ciuda faptului că va ieşi probabil tableta anului în preferinţele cititorilor şi e cel mai puternic device când vine vorba de hardware şi productivitate, plasez Microsoft Surface Pro 4 doar pe locul 10 în top-ul personal, deoarece prefer să cheltui valoarea lui Surface pe un PC ori Laptop, cu ajutorul căruia voi reuşi să fiu mai rapid în îndeplinirea task-urilor zilnice decât cu această tabletă.

9. Microsoft Surface Book

Microsoft Surface Book

Spuneam adineaori că aş cheltui mai degrabă banii pe un Laptop, ei bine Microsoft Surface Book îl consider mai potrivit pentru mine, el venind cu hardware de top şi un dock tastatură detaşabil. Este o opţiune excelentă pentru cineva care doreşte un hibrid, preţul dispozitivului totuși poate speria pe oricine care doreşte mai puţin de la o tabletă decât oferă acest device!

8. Google Pixel C

Google Pixel C

Tableta Google ce a prins doar locul 8 în top-ul meu, e un soi de Microsoft Surface Pro 4 cu Android şi mi se pare extrem de nepotrivită şi nepractică în special pentru gaming. Chiar nu înţeleg această tendinţă de design cu margini colţuroase în cazul acestui dispozitiv. Prețul scăzut îl plasează însă în fața celor doua tablete Microsoft!

7. Sony Xperia Z4 Tablet

Sony Xperia Z4 Tablet

Face ce face Sony şi ocoleşte mereu masa de teste Mobilissimo.ro! Probabil s-ar fi plasat mai sus şi în topul personal dacă reuşeam să îmi fac o impresie efectivă despre această tabletă. Aşa pe nepipăite este extrem de greu să îi dai credit, deşi trebuie să recunosc că având în vedere dimensiunile (în special grosimea), este o opţiune foarte tentantă!

6. Samsung Galaxy View

Samsung Galaxy View

Lansată de curând şi având o dimensiune care aproape îl recomandă a fi televizor, Galaxy View mi se pare o idee inedită prim prisma faptului că a fost gândită special pentru consum media. Pentru un student de exemplu este o alternativă valabilă pentru vizionat filme şi emisiuni TV, asta bineînțeles în condiţiile oferite de căminele studenţeşti. Preţul de asemenea este unul bine ajustat.

5. Xiaomi Mi Pad 2

Xiaomi Mi Pad 2

Tableta recent anunţată de Xiaomi, ce a fost deja plasată pe piaţă şi în România la valoarea de sub 1.000 lei, este cu siguranţă cel mai tentat dispozitiv al momentului. Privind însă spre dezamăgirea ce mi-a oferit-o pe termen lung Mi Pad 7.9 de anul trecut, sunt circumspect şi acord doar locul 5 acestei tablete.

4. Apple iPad Pro

Apple iPad Pro

În ciuda faptului că nu sunt adeptul diagonalelor mari în cazul tabletelor, consider (ca şi în cazul Galaxy View), că principalul atuu al acestei tablete este consumul media. Spre deosebire de tableta Samsung, iPad Pro oferă şi un tool extrem de interesant pentru cei ce doresc să-l folosească pe post de unealtă grafică. Pencil mi se pare eficace în mâna unui artist, dar poate servi eficient şi în cazul notiţelor trimise către colaboratori direct pe un screenshot de exemplu. Să nu uităm nici de multitudinea de jocuri şi aplicaţii din App Store.

3. Samsung Galaxy Tab S2 8.0

Samsung Galaxy Tab S2 8.0

Samsung Galaxy Tab S2 8.0 îşi merită cu prisosinţă locul 3 în acest top, tableta fiind una foarte subţire şi uşoară în acelaşi timp şi în ciuda acestor dimensiuni, oferă şi o eficienţă energetică de invidiat. Ea vine cu toate avantajele sistemului de operare Android şi este una dintre cele mai bune alegeri când vine vorba de tablete în 2015!

2. Samsung Galaxy Tab S2 9.7

Samsung Galaxy Tab S2 9.7

N-aş fi crezut că voi prefera vreodată o tabletă apropiată diagonalei de 10 inch în defavoarea uneia de 8 inch (Tab S2 8.0), dar Galaxy Tab S2 9.7 mi-a dovedit că şi o tabletă cu ecran mare poate fi comodă! E subţire, e uşoară, e rapidă, e perfectă! Recomand cu drag acest dispozitiv!

1. Apple iPad Mini 4

Apple iPad Mini 4

Dacă ar trebui să cumpăr în acest moment o tabletă din 2015, aş alege cu siguranţă Apple iPad Mini 4, asta deoarece mă folosesc de tablete în special să mă destind, iar acest iPad cu dimensiuni ideale pentru mine, îmi oferă absolut tot de ce aş putea avea nevoie! E suficient de puternică să funcţioneze orice joc de acum încolo vreo 2 - 3 ani, iar în privinţa bateriei, iPad a fost mereu la înălţime. Vizionarea unui serial înainte de culcare, ori să citesc mail-urile şi să răsfoiesc postările de pe Facebook, devin plăcere prin acest dispozitiv. O consider cea mai comodă tabletă dintre toate şi doar Nokia N1 m-ar fi putut determina să dau altei tablete această poziţie, ea însă a fost lansată anul trecut, deci nu poate ocupa locul 1 în acest an.

La final doresc doar să menţionez încă odată declinul acestui segment de dispozitive şi sunt chiar sceptic în privința viitorului lor. Acestea sunt o investiţie pe 3 - 4 ani, iar producătorii se aşteptau să le schimbăm anual sau din 2 în 2 ani, cum fac majoritatea dintre noi în cazul telefoanelor. Sunt chiar curios ce ne va rezerva anul 2016 şi consider că vom avea doar 3 producători de vază care vor mai încerca marea cu degetul: Apple, Samsung şi Microsoft. Cât despre top-ul cititorilor, nu uitaţi să votaţi preferinţele voastre în materie de tablete! O puteți face aici!

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×