Top 10 tablete ale anului 2014 (Alexandru Stănescu): revenirea HTC, ascensiunea Samsung, surpriza ASUS

2.812 ori
<b>Top 10 tablete ale anului 2014 (Alexandru Stănescu): revenirea HTC, ascensiunea Samsung, surpriza ASUS</b>Iată că ne aflăm în ultima lună a anului 2014 și asta înseamnă că suntem gata să vă oferim din nou topuri ale celor mai bune telefoane și tablete din ultimele 12 luni. în rândurile următoare aflați care sunt cele mai bune 10 tablete ale...

Iată că ne aflăm în ultima lună a anului 2014 și asta înseamnă că suntem gata să vă oferim din nou topuri ale celor mai bune telefoane și tablete din ultimele 12 luni. în rândurile următoare aflați care sunt cele mai bune 10 tablete ale anului, în viziunea mea, a lui Alex Stănescu, video reviewer Mobilissimo.ro. Anul trecut numeam iPad Mini Retina tableta anului 2013, urmată de Nexus 7 2013 și iPad Air. Hai să vedem topul pe 2014!

10) Samsung Galaxy Note Pro 12.2

Samsung Galaxy Note Pro 12.2

Una dintre cele mai puternice tablete ale anului 2014, Samsung Galaxy Note Pro 12.2 se vrea fi un înlocuitor pentru laptop și e probabil cea mai mare tableta care a trecut vreodată pe la Mobilissimo.ro. Acest model de 12.2 inch se remarcă prin ecranul de calitate, cu luminozitate bună și culori excelent, dar și calitatea acustică OK și camera în mod surprinzător peste medie. Aplicațiile business, multitasking-ul și funcții că Remote PC au impresionat plăcut. Rămâne totuși o viață a bateriei nu chiar impresionantă și un preț cam prohibitiv, plus un lag inexplicabil în unele activități.

9) Samsung Galaxy Tab S 10.5

Samsung Galaxy Tab S 10.5

Samsung Galaxy Tab S este probabil tableta cu cel mai bun contrast din 2014, integrand un ecran excelent, cu culori vii, negru adânc și luminozitate ridicată. Tableta este și subțire și puternică, având o carcasă cu aderenta bună, iar dacă TouchWiz nu prea ne-a cucerit pe handset-uri, Magazine UX e puțin mai digerabil pe tablete. Camera sa de 8 megapixeli e bună pentru cea a unei tablete, iar dintre toate tabletele Android de 10 inch, acest model se remarcă drept campion. Din păcate prețul de iPad al acestui model îl face mai puțin atractiv.

8) Evolio X8 Fusion

Evolio X8 Fusion

și acum îmi amintesc de designul lui Evolio X8 Fusion, care a primit nota 9.7 pentru look de la noi. Tableta e foarte arătoasă, mai ales în peisajul local și vine și cu o tastatură comodă la pachet și preț accesibil. Calitatea audio e bună, tableta rulează și jocuri 3D noi, iar ecranul este peste medie. Adăugăm și un port HDMI ca bonus și Norton Mobile Security și deja mă mir că nu s-a vorbit mai mult și mai des despre acest device. Că minus amintesc doar bateria aici, dar per total acesta e un pachet reușit, în zona de 7+ inch.

7) Sony Xperia Z3 Tablet Compact

Sony Xperia Z3 Tablet Compact

Dacă aș fi gamer maniac destul de mare, probabil aș cumpăra tableta Sony Xperia Z3 Tablet și asta doar pentru faptul că are PlayStation 4 Remote Play. îmi imaginez că jocurile de PS4 arată excelent prin streaming pe acest device, care mai e și foarte subțire și puternic și poate fi luat și la dus fără probleme, fiind rezistent la apă. Că dezavantaje ar fi faptul că Z3 Tablet Compact are o cameră de 8 megapixeli destul de slabă, dar bateria să își face treaba destul de bine, depășind 10 ore de playback video HD. Amintesc și de reflectivitatea ecranului că neajuns.

6) Xiaomi MiPad

Xiaomi MiPad

E drept că acest model e greu de găsit în România și în general în Europa, dar noi am reușit să testăm unul, fiind surprinși plăcut de Xiaomi Mi Pad. Tableta se remarcă în special prin acustica foarte bună și calitatea camerei, dar și bateria e bună, cu 10 ore de funcționare. Hardware-ul e puternic, mai ales pentru prețul accesibil practic, dar procesorul Tegra presupune și incompatibilitate cu anumite jocuri și aplicații. în plus terminalul are nevoie de un workaround pentru a primi Play Store, iar MIUI nu e chiar interfața mea preferată. Rămâne totuși ecranul de calitate și calitatea ambelor camere, inclusiv a celei frontale.

5) HTC Nexus 9

HTC Nexus 9

HTC Nexus 9 e probabil tableta pe care o aștept cu cea mai mare nerăbdare la test, mai ales că în mod surprinzător recenziile sale nu sunt chiar pozitive. Procesorul Nvidia Tegra K1 de 64 bit face acest device cel mai puternic terminal Android de pe piață, mai ales la capitolul GPU, dar ecranul și chiar și difuzoarele BoomSound nu au fost atât de impresionante, pe care se aștepta toată lumea. Construcția este una premium, jocurile arată fantastic și aparet nici camera din spate nu e rea. Dacă nu există Nvidia Shield Tablet, acesta era un gaming device Android ideal...

4) Nvidia Shield Tablet

Nvidia Shield Tablet

Numiți-mi o altă tabletă care face streaming la jocuri că Crysis 3 de pe un PC cu placa video GeForce high end, sau o tabletă cu acces la Steam. Nvidia Shield Tablet este visul umed al oricărui gamer, unind gamingul de PC, cu cel de pe Steam și cel de pe Android. Tableta are un ecran destul de luminos de 8 inch, dar acesta nu se comportă prea bine în bătaia soarelui. Nici camera acestui device nu impresionează, dar difuzoarele sale stereo sunt geniale pentru gaming. Adăugăm aici și suportul pentru stylus și controllerul cumpărat separat și avem un mega hit.

3) iPad Air 2

iPad Air 2

Apple ne-a obișnuit cu moderația cu care actualizează fiecare generație de terminale, păstrând inovația reală pentru lansarea odată la 2 ani. Ei bine, iPad Air 2 e un upgrade surprinzător de mare față de iPad Air 1, fiind cu 18% mai subțire decât iPad Air 1. Performanța înregistrează o creștere impresionantă, lucru confirmat de viteza răbdării în iMovie, de modul în care rulează jocurile și de benchmark-uri. Bateria este excelentă, mai ales la o grosime de doar 6.1 mm, iar displayul este de calitate și în sfârșit nu mai are probleme cu reflectivitatea. Cea mai bună tableta de 10 inch din 2014!

2) Samsung Galaxy Tab S 8.4

Samsung Galaxy Tab S 8.4

Doar Samsung putea face că o tabletă fabricată din material plastic să arate atât de elegant. Samsung Galaxy Tab S 8.4 este o tabletă excelentă din nișa cuprinsă între 8 și 10 inch, remarcându-se prin ecranul Super AMOLED cu rezoluție ridicată și contrast excepțional. în recenzie am numit acest display "cel mai bun ecran de tableta în 2014" și susțin în continuare afirmația. Bateria este excelentă, cea mai bună din 2014, atingând peste 13 ore și 30 de minute de funcționare. Până și camera e bună, iar construcția e solidă și terminalul are un design subțire și elegant. Nici acustică nu e de lepădat! Doar prețul a pus această tabletă pe locul 2...

1) ASUS MeMo Pad 7 ME572C

ASUS MeMo Pad 7 ME572C

Avem un campion surpriză și asta prin prisma faptului că în 2014 ASUS nu a lansat atât de multe tablete și atât de variate precum în anii trecuți. Ei nu au mai adăugat un nou model Nexus în portofoliu, dar ME572C putea lejer să le fie Nexus-ul, fără prea mari regrete. Gurile rele ar zice că acest model e mai bun decât Nexus 9, deși ele concurează în segmente diferite. Eu sunt de acord cu acele "guri rele", tableta fiind ireproșabilă ca performanțe, având un design fantastic, slim și elegant și acustică bună, plus un ecran foarte bun. Camera nu impresionează, dar compensează prin dotări, iar bateria care asigură peste 10 ore de playback HD își face treaba bine. Cu o sumă de defecte foarte mică, acest produs este câștigătorul bătăliei tabletelor pe 2014.

Am putea spune că Samsung e marele câștigător al anului 2014, având 3 tablete în top, dar ASUS e câștigătorul prin prisma raportului calitate-preț. Apple se afla pe 2, pentru simplul fapt că deși a inovat destul de mult, nu a reușit să ofere o reacție oportună pe piața tabletelor cu ecran mai mic, acolo unde se afla bătălia reală. Xiaomi Mi Pad reprezintă surpriză acestui top, împreună cu Evolio X8 Fusion, ambele neputând fi ghicite în primele 10 dacă mă întrebați în ianuarie.

și acum o întrebare: care e tableta TA preferată?

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×