Top 10 tablete ale anului 2014 (Szilárd-Ervin Szőgyényi): Majoritatea tabletelor din 2014 au dezamagit; Samsung, Apple și Asus În Top 3

2.147 ori
<b>Top 10 tablete ale anului 2014 (Szilárd-Ervin Szőgyényi): Majoritatea tabletelor din 2014 au dezamagit; Samsung, Apple și Asus În Top 3</b>în realizarea top-ului personal în ceea ce privește tableta anului 2014, trebuie să încep cu o constatare legat de ansamblul pieței de tablete, care n-a mai atras atenția în măsura în care a făcut-o anul trecut și în 2012. Nu o spun numai eu,...

în realizarea top-ului personal în ceea ce privește tableta anului 2014, trebuie să încep cu o constatare legat de ansamblul pieței de tablete, care n-a mai atras atenția în măsura în care a făcut-o anul trecut și în 2012. Nu o spun numai eu, ci și instituții și firme care au ca scop cercetarea pieței. Acest lucru s-a concretizat printr-o plajă mai restrânsă de produse performante, unele care să iasă clar în evidență fața de marea de tablete cu specificații și design trase parcă la indigo. Din această cauză și pentru simplul fapt că tabletele ajung mai greu la noi spre a fi testate, top-ul meu pentru 2014 e frustrant chiar și pentru mine în ceea ce privește alcătuirea! Am remarcat însă câteva tablete, care în opinia mea chiar merită locul pe care se situează, în special prima parte a clasamentului. Dar să trec la top în sine!

10) Microsoft Surface Pro 3

Surface Pro 3

M-am gândit mult dacă să includ sau nu Microsoft Surface Pro 3 în top 10 personal, asta deoarece deși este una dintre cele mai puternice și potente tablete de pe piață în ceea ce privește utilizarea pe post de unealtă de lucru, dar faptul că această tabletă încearcă să înlocuiască atât o tabletă obișnuită cât și un laptop de la birou - formând o combinație scumpă și incomodă - nu a reușit să mă convingă 100% că ar avea loc în portofoliul de gadgeturi pe care îl dețin. L-am inclus totuși în top, pentru că o consider cea mai bună tableta Windows, iar în acest context, locul 10 este oarecum justificat, dar nu mai mult de atât!

9) HTC Nexus 9

HTC Nexus 9

Cu siguranță putea urca mai mult în top, asta deoarece HTC Nexus 9 pornea promițător în luna octombrie când a fost lansată tableta, specificațiile și designul i-ar fi permis acest lucru, însă imediat după punerea în vânzare a tabletei, au început să apară semnale cum că tableta are probleme legate de calitatea construcției și pierderea conexiuni WiFi, de asemenea încărcarea acesteia durează foarte mult. Păcat, deoarece am așteptat mult această tabletă, iar feedback-ul de la început e unul important pentru vânzările ulterioare, chiar dacă (din câte am înțeles) HTC a rezolvat problemele în cel de-al doilea lot ce l-a livrat spre Play Store și retaileri. Locul 9 deci pentru Nexus 9!

8) Xiaomi MiPad

Xiaomi MiPad 7.9

Xiaomi MiPad este tableta pe care am comandat-o special pentru un review Mobilissimo.ro și o folosesc și în ziua de astăzi. Apreciez calitatea materialelor și construcția excelentă a tabletei, la fel și partea hardware care integrează celebrul chipset Nvidia Tegra K1, dar și o cameră de 8MP care face poze de calitatea unui telefon mid-range spre high-end, sunt însă dezamăgit de multitudinea de bug-uri cu care a venit la pachet tableta! Ba se încinge în standby de poți prăji ouă pe ea, ba refuză să iasă din sleap fără restart forțat. în ansamblu însă, se comportă bine și îți oferă o experiență de utilizare bună. Atuul acestei tablete e clar prețul!

7) Nvidia Shield Tablet

Nvidia Shield Tablet

Nu am avut ocazia să testăm Nvidia Shield Tablet, deși am primit o promisiune de la Nvidia România în acest sens (poate în ianuarie..), consider însă că are toate șansele să primească apreciarea mea/noastră, asta deoarece e o tabletă realizată in-house (asta dacă facem abstracție de OEM-ul care îl asamblează), iar în acest context și având în vedere serviciile pe care le oferă împreună cu tableta cei de la Nvidia, e un best buy pentru gameri!

6) Nokia N1

Nokia N1

Nu pot să nu-mi ascund simpatia față de Nokia N1, care și-ar găsi mai degrabă locul în topul de la finele anului viitor, am preferat însă să-l avansez atât în timp, cât și ca poziție în top-ul meu și nu oricum, ci direct pe locul 6. Tot ce știu despre tabletă e că specificațiile îl recomandă cu desăvârșire, iar clipul său de prezentare ne arată una dintre cele mai frumoase tablete construite vreodată (asta în ciuda faptului că probabil iPad Mini i-a servit ca model)! Prețul de asemenea va fi unul extrem de tentat pentru momentul când tableta va fi pusă în vânzare.

5) Sony Xperia Z3 Tablet Compact

Sony Xperia Z3 Tablet Compact

Dacă Sony România își dădea interesul și ne trimitea tableta în teste, poate m-ar fi convins să o avansez în top, deoarece feedback-ul de la oamenii pe care-i cunosc și dețin tableta, este unul foarte bun în ceea ce o privește. Am avut ocazia ”să mă joc” cu Xperia Z2 Tablet care m-a impresionat pozitiv și în acest context, mi-am permis să acord locul 5 lui Sony Xperia Z3 Tablet Compact, aceasta având diagonala display-ului de 8 inch, fix cum îmi place mie! De altfel Sony ar face bine dacă s-ar ocupa mai mult de promovare!

4) Apple iPad Mini 3

Apple iPad Mini 3

Multă lume s-a arătat dezamăgită de doar “mica inovație” de a-i adăuga Touch ID și o nouă culoare iPad-ului Mini de anul trecut! Personal însă consider Apple iPad Mini 3 în acest moment una dintre cele mai complete tablete de 8 inch de pe piață! Ceea ce o trage în jos în opinia mea, este UI-ul care pur și simplu nu îmi place - în special ecranele home pe post de lansator de aplicații și asta o spun ca unul care folosește un iPhone 6 Plus ca obiect de comunicare zilnică. Prețul este evident și el un dezavantaj!

3) Asus MeMo Pad ME572C

ASUS MeMo Pad 7 ME572C

Având în vedere că nu vorbim de un Nexus, e oarecum ciudat pentru unii că am ales ASUS MeMo Pad 7 ME572C pentru a o poziționa pe locul trei, însă având în vedere prețul la care e de găsit pe piață și specificațiile cu care vine, plus look-ul absolut superb, consider că își merită cu prisosință locul în top-ul meu pentru tabletele anului 2014! Pot doar să felicit Asus că a reușit fără Google să impresioneze și în 2014! Recomand această tabletă fără ezitare!

2) Apple iPad Air 2

iPad Air 2

Putea fi pe locul întâi Air 2, dacă nu exista în acest an Galaxy Tab S 8.4! iPad Air 2 are toate atuurile necesare pentru a deveni tableta anului 2014 și este o tabletă pe care am apreciat-o cât timp am avut-o în teste, asta în ciuda faptului că în opinia mea 8 inch este dimensiunea ideală când vine vorba de tablete. Air 2 e subțire, ușoară, cu un design fără cusur și o platformă ce îi asigură funcționalități infinite. știți ce mă necăjește la ea… v-am spus-o și în cazul lui Mini!

1) Samsung Galaxy Tab S 8.4

Samsung Galaxy Tab S 8.4

Samsung ia laurii pentru mine în 2014, cu al lor tableta Samsung Galaxy Tab S 8.4, este singura tableta de care am rămas sincer impresionat în acest an și pot să vă spun că nu sunt un tip care se impresionează ușor, cel puțin nu când vine vorba de gadgeturi. Consider această tabletă perfectă pentru utilizarea de zi cu zi! E ușoară, compactă, performează bine atât când vine vorba de jocuri, aplicații, audio cât și video, nu se încinge și vine cu un pachet de software special creat de către Samsung. Prețul tabletei este unul corect, mie mi-a câștigat încrederea și aș cumpăra-o dacă nu aș deține în acest moment altă tabletă. Good Job Samsung!

Acestea-s opțiunile mele în ceea ce privește tabletele anului 2014 și vă reamintesc că sunt puțin dezamăgit în oferta de astfel de device-uri din acest an! Aș mai aminti câteva tablete care nu au prins top-ul personal și am oscilat în a le include pe poziția 10, dar se vor regăsi în lista pentru votul public, iată-le: Dell Venue 8 7000, Allview Viva H7 Xtreme, Lenovo Yoga Tablet 2 8.0, Samsung Galaxy Tab S 10.5. Urmează să public mâine și top-ul personal pentru telefoanele lui 2014, până atunci vă invit să votați chiar voi tableta anului pe Mobilissimo.ro!

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×