10 lucruri pe care probabil nu le stiati despre telefoanele mobile

2.713 ori
<b>10 lucruri pe care probabil nu le stiati despre telefoanele mobile</b>Chiar daca suntem mereu la curent cu cele mai noi informatii din lumea telefoniei mobile, sunt si unele lucruri pe care nu le stim despre telefoane, cum ar fi cele 10 de mai jos: 1. Exista MULTE telefoane La ora actuala exista destule telefoane mobile in...

Chiar daca suntem mereu la curent cu cele mai noi informatii din lumea telefoniei mobile, sunt si unele lucruri pe care nu le stim despre telefoane, cum ar fi cele 10 de mai jos:

1. Exista MULTE telefoane

La ora actuala exista destule telefoane mobile in lume, cat pentru jumatate din populatia lumii. Astfel, cele 3.3 miliarde de telefoane mobile active de pe planeta constituie un numar remarcabil, pentru o inventie relativ recenta. Spre exemplu, numai in Luxembourg, rata de penetrare a telefoniei mobile este de 158%, acest lucru insemnand ca exista 158 de telefoane active la fiecare 100 de persoane.

2. Telefoanele polueaza

Peste 125 de milioane de telefoane mobile sunt aruncate in fiecare an si, spre exemplu coreenii isi inlocuiesc vechile terminale la fiecare 11 luni.

3. Votarea cu ajutorul telefonului mobil

In vreme ce alegerile din SUA in 2008 vor folosi tehnologia moderna (sau nu) cele din Estonia se desfasoara deja cu ajutorul telefoanelor mobile, iar cele din Lituania se vor desfaura prin vot electronic.

Estonia

4. Coreenii adora sa trimita mesaje text

Adolescentii din Coreea cu varste cuprinse intre 15 si 19 ani trimit peste 20.000 de mesaj text pe an, cu o medie de 60 de mesaje pe zi, un numar impresionant, oricat de rapizi ar fi acestia la tastare.

5. Primul telefonul mobil a fost lansat in 1983

Primul telefon mobil a fost Motorola DynaTAC 8000X, lansat in 1983 si aprobat de catre FCC in acelasi an. Numele sau reprezenta o prescurtare de la "Dynamic Adaptive Total Area Coverage".

Martin Cooper

6. Telefon mobil sau lanterna?

In mod surprinzator, mai putin de doua treimi dintre posesorii de telefoane mobile din reteaua Sprint stiu ca blitzul camerei handsetului lor poate fi folosit ca o lanterna... E nevoie sa fii geniu pentru o astfel de descoperire?

7. Hartuirea prin telefon este "populara"

Cyber-hartuirea a devenit o "moda" a fostilor batausi, care nu isi mai prind victima doar la scoala, ci oriunde si oricand, sau mai bine zis oriunde exista acoperire...adica oriunde.

Hartuirea mobila este "normala"

8. Telefoanele mobile pot opri terorismul nuclear

Folosind o serie de senzori de radiatii, cercetatorii de la Universitatea Purdue doresc sa creeze o retea de telefoane care sa detecteze prezenta materialelor radioactive.

9. Telefoanele sunt utile in timpul dezastrelor

Telefoanele mobile sunt utile in timpul urgentelor, in special daca exista operatori care previn clientii in cazul dezastrelor, cum se intampla in Finlanda si Japonia.

Centru de urgenta

10. Jumatate dintre povestile scrise de amatori in Japonia sunt opere create cu ajutorul telefonului mobil

Scriitoriii aspiranti folosesc telefonul mobil pentru a-si scrie operele, cel putin in Japonia. Majoritatea autorilor sunt femei tinere care impartasesc aspecte fictive ale vietilor lor. 5 dintre cele mai bune opere de fictiune din 2007 au fost scrise pe telefoane mobile, facand din Japonia o tara uimitoare.

Acestea sunt doar cateva dintre informatiile pe care nu le stiati despre telefoanele mobile si despre industria telefoniei mobile, mult mai fascinanta decat pare la prima vedere, prin spectrul "specificatiilor" al "lansarilor", al "pozelor secrete" si al "conectivitatii".

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×