10 motive pentru a cumpăra HTC One X

4.306 ori
<b>10 motive pentru a cumpăra HTC One X</b>Am primit acest smartphone pentru un review de la Orange România. M-a impresionat în mod plăcut de la început și prima impresie s-a păstrat până la final când cu părere de rău l-am restituit. A fost cel mai complet smartphone pe care am pus...

Am primit acest smartphone pentru un review de la Orange România. M-a impresionat în mod plăcut de la început și prima impresie s-a păstrat până la final când cu părere de rău l-am restituit. A fost cel mai complet smartphone pe care am pus mâna din 2010 când am început să primesc telefoane mobile la test.

Mai jos găsiți o serie de motive ce fac ca acest telefon să se claseze în zona de top și care-l fac un must have.

1. Designul

Arată bine. HTC a făcut o treabă excelentă. Carcasa din policarbonat, formele rotunjite, atenția la detalii, simplitate, modul în care au dispus ecranul sunt fără reproș. Se vede de la o poștă că-i un lucru de calitate. O să vă gândiți instantaneu la SGS III care și el arată bine, dar la modelul pe alb nu mi-au plăcut muchiile argintii. Ies prea mult în evidență. Aș zice că este prea glossy. HTC nu a făcut astfel de exerciții de stil pe care de altfel le consider inutile.

2. Ecran

10 motive pentru a cumpăra HTC One X

Nu credeam că Super AMOLED-urile vor fi depășite atât de ușor. S-a ajuns ca un Super IPS2 LCD să fie peste display-urile Samsung. Uimește prin luminozitate, claritate, culorile naturale. Se descurcă foarte bine și în bătaia directă a razelor solare. Niciun alt smartphone nu punctează atât de bine la exterior. O adevărată plăcere să-ți plimbi degetele peste cei 4.7 inch ai lui One X.

3. Sense UI 4.0

10 motive pentru a cumpăra HTC One X

Cea mai bună interfață stoc pentru Android oferită de un producător de telefoane mobile. îți permite să-ți customizezi telefonul în detaliu fără a fi nevoie să apelezi la un custom ROM. Nu este o piedică pentru interfața smartphone-ului precum TouchWiz de la rivalul sud-coreean. HTC a tras tare ca să realizeze Sense UI pentru Android 4.0 și se pare că n-au avut timp suficient. Ț și ș nu sunt recunoscute în browser. Culmea este că poți să scrii un mesaj sau mail cu aceste litere, dar în paginile web nu le recunoaște. Presupun că va apărea un update software care să rezolve acest mic incovenient.

4. Performanță

Știu că SGS III rupe în testele de benchmark, dar vă invit să le vedeți pe amândouă la lucru înainte de a merge spre un shop dedicat. Este ca la mașinile sport. Una prinde 300 km/h și altă ajunge până la 360 km/h. De câte ori ajungi să ai nevoie de cei 60 km/h în plus? Răspunsul ar fi de prea puține ori. HTC One X este un smartphone performant, se mișcă fără lag, nu am dat de nicio eroare cât timp l-am testat, rulează în condiții optime orice aplicație din Google Play. Nu am ce să-i reproșez. De multe ori se fac o serie de optimizări pentru a ieși foarte bine în testele de benchmark și asta nu se vede în realitate, în utilizarea day-by-day. Citeam un comentariu la un articol comparativ și acolo se spunea că HTC One X ar rula GTA III pentru Andorid într-un mod sacadat. Se mișcă exemplar cu jocul respectiv, fără absolut nicio problemă.

5. Beats Audio

10 motive pentru a cumpăra HTC One X

Ar fi ok să-l accesorizați și cu căștile dedicate pentru a suplini sunetul oferit de micuța boxă dispusă pe spate. Se aude tare, cu bass și la o claritate excelentă. Căștile Beats by Dr Dre sunt ceva cam scumpe dacă sunt achiziționate separat - în jur de 399 lei - dar aș zice că merită fiecare ban. Doar Apple la device-urile sale stă la fel de bine la acest capitol.

6. Foto & video - senzorul de 8 Megapixeli

10 motive pentru a cumpăra HTC One X

Și aici impresionează. Captează imaginile instantaneu și rezultatele uimesc. Au și pus multă tehnologie: 8 Megapixeli, autofocus, LED flash, filmează HD și permite captarea imaginilor simultan, geo-tagging, detectare a feței și a zâmbetului, filmează la 1080p cu 30 fps, stabilizare video, sunet stereo, cameră frontală de 1.3 Megapixeli care înregistrează HD. Uimește prin viteza cu care fotografiază, modul HDR care scoate imagini de calitate, multe efecte disponibile spre a personaliza fotografia după plac dinainte a fi captată. Sense și interfața pentru camera foto & video pe telefoanele HTC din seria One se descurcă exemplar. Au lucrat mult. în urmă cu vreo 2 - 3 ani de zile toate HTC-urile erau sub orice critică la capitolul foto, dar acum au ajuns să ofere rezultate bune și foarte bune. Mă refer cel puțin la seria One.

7. Ușor și subțire

10 motive pentru a cumpăra HTC One X

Cântărește doar 130 de grame și grosimea sa este de 8.9 mm. S-a ajuns la greutatea redusă pentru că s-a folosit policarbonat pentru spate. Nu se oferă acces la baterie și slotul pentru microSIM este poziționat superior. Pentru a pune / scoate cartela este nevoie de o agrafă pe care HTC o oferă în pachet.

8. Conectivitate completă

Nu-i lipsește nimic și o să vedeți câte acronime sunt la tehnologia pe care o încorporează: 3G cu viteze de download de până la 21 Mbps, Wi-Fi în standardele a/b/g/n, Wi-Fi direct, DLNA, Wi-Fi hotspot, bluetooth 4.0, NFC, microUSB, jack de 3.5 mm, GPS. Un cârcotaș ar spune că nu are HDMI, dar DLNA face ca să nu mai fie nevoie de acest conector, pe care nici nu l-am mai găsit la multe telefoane.

9. Gaming

O adevărată plăcere să rulezi jocurile pe HTC One X. îți pune la dispoziție un display HD de 4.7 inch cu rezoluție 1280x720 pixeli. Puterea de procesare este livrată de Tegra 3 quad-core cu arhitectură 4+1 la 1.5 GHz, al cincilea este sub tactat pentru operațiile de rutină spre a economisi energie. Nu există joc în Google Play care să nu se miște exemplar pe One X. Aștept ca HTC să conlucreze cu NVIDIA spre a livra câteva titluri care să beneficieze la maxim de acceleratorul grafic ULP GeForce care se laudă cu 12 nuclee de procesare față de doar 4 la Mali-400MP ce animă SGS II & SGS III. Aș zice că nu mai este nevoie de o consolă dedicată sau cel puțin diferența dintre un smartphone ca HTC One X și o consolă de jocuri nu-i la fel de mare ca în urmă cu 3 - 4 ani.

10. Original

10 motive pentru a cumpăra HTC One X

Un telefon la care nu se va putea spune că a fost copiat de undeva. Funcționează fără lag cu o interfață dezvoltată in-house de HTC, un Android customizat într-un mod plăcut și user friendly. Aș zice că One X este vârful a ce s-a dezvoltat de către compania taiwaneză până acum. Ar trebui ca seria One să-i pună pe drumul cel bun și să revină pe creștere în ce privește livrarea de telefoane inteligente. Din păcate ei nu au bugetul de marketing al unui colos ca Samsung și sunt sigur că SGS III va fi mai bine cotat în număr de unități livrate.

HTC One X mi se pare a fi noul no. 1. O să testez și SGS III pe larg. Voi vedea care-i sunt atuurile și voi reveni cu o concluzie. Alegerile sunt și personale. Prefer să prelungim discuția în rubrica de comentarii, dar să folosiți argumente plauzibile.

Preț HTC One X în magazinele online:

Material Video Promovat:

Teste acoperire și viteză 5G în București prin Speedtest Ookla, în rețeaua Orange

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×