10 motive pentru a cumpăra Samsung Galaxy Nexus

Autor:  | Publicat în:  Samsung 3.567 ori
<b>10 motive pentru a cumpăra Samsung Galaxy Nexus</b>Folosesc un Galaxy Nexus de vreo trei săptămâni. L-am primit de la Vodafone pentru un review și nu m-am oferit să-l returnez. Aștept mail și posibil să-l țin și în zilele următoare pentru că este o perioadă de sărbătoare. Spun de pe acum...

Folosesc un Galaxy Nexus de vreo trei săptămâni. L-am primit de la Vodafone pentru un review și nu m-am oferit să-l returnez. Aștept mail și posibil să-l țin și în zilele următoare pentru că este o perioadă de sărbătoare. Spun de pe acum că este telefonul de care m-am atașat cel mai mult dintre toate cele testate în 2011 și lista să stiți că nu este scurtă deloc.

Enumăr doar o parte dintre telefoanele ce mi-au trecut prin mână: HTC Sensation, Samsung Galaxy S II, HTC Evo 3D, LG Optimus 2X, HTC Titan, Nokia N9, Nokia Lumia 800, HTC Rhyme, HTC Radar, LG Optimus Sol, Samsung Galaxy Note, Nokia E6, etc, etc. Niciunul dintre ele nu m-a impresionat precum Galaxy Nexus și singurul motiv pentru care nu dețin un astfel de telefon este financiar: nu mi-l permit în acest moment și voi încerca să-l cumpăr în 2012 când sper ca prețul să coboare mai mult. Mi-aș fi făcut un abonament la Vodafone de 37 euro, dar am deja unul de 16 euro făcut împreună cu un smartphone Android de buget - LG Optimus One - și chiar nu ar avea rost să dețin două abonamente concomitent.

O listă a caracteristicilor ce m-au impresionat la Samsung Galaxy Nexus:

1. Design

Nu este o scândură ci are forme și mai ales, stă bine în mână. Nu dă impresia că este uriaș și nici că rupe buzunarul. Formele alese sunt plăcute, unice. Cocoașa de la bază îl face să aibă un grip ok. Finisarea este excelentă. I se poate reproșa doar capacul bateriei care este foarte flexibil și din plastic, plus că dă o notă discordantă și cam ciudată atunci când pui capacul și auzi acele zgomote ciudate date de modul în care se pliază în carcasă.

2. Display

Tehnologia este Super AMOLED capacitiv cu rezoluție HD, primul de acest fel din România. Se vede superb, deși nu este Super AMOLED Plus precum ecranul de pe Samsung Galaxy S II. Nu s-ar zice că are 4.65 inch. Te obișnuiești repede cu el, curbura de la bază îl face să iasă în evidență față de alte telefoane concurente.

3. Sistem de operare

Android 4.0 Ice Cream Sandwich și nu ar mai fi multe de zi. Experiența oferită diferă de orice alt smartphone cu Android. Și mai ales că-l primește nativ, fără nicio interfață ciudată de la Samsung. HTC, LG sau Motorola care să strice Android-ul pentru a aduce niște elemente ciudate ce până la urmă trunchiază sistemul de operare made by Google. Nu știu ce vor customiza pe la Android 4.0 și mă gândesc doar la ce au făcut cu 2.2 FroYo sau 2.3 Gingerbread.

Mai aduce și suport pentru un timp îndelungat, mă refer la update-uri ale sistemului de operare ș disponibilitatea lor rapidă. Este considerat un fel de telefon de dezvoltator de aplicații și mereu va fi portată cea mai nouă versiune a sistemului de operare și mai ales nu vei fi uitat pentru aproximativ 1 an și jumătate. Cel puțin așa au procedat în cazul lui Nexus One, iar Nexus S este singurul smartphone single core ce a primit Android ICS. Vor veni și altele, probabil în 2012 sau poate niciodată.

Nu vei avea probleme în rularea oricărei aplicații din Android Market și mă refer, în special, la cele HD. S-ar putea ca unele să nu funcționeze cum trebuie pentru că nu sunt optimizate pentru display de 1280x720 pixeli.

4. Browsing

Se descurcă exemplar și aș zice că performează. Paginile web se încarcă repede și rezoluția HD își spune cuvântul. O adevărată plăcere să-l utilizezi pentru asta. Țin minte că doar în vreo 2 zile, am consumat cel puțin 300 de MB trafic de internet și nu pentru că aveam nevoie neapărat de informația respectivă ci pur și simplu doar pentru a folosi Galaxy Nexus.

5. Cameră foto și video

O să spuneți că are senzor de doar 5 Megapixeli, față de 8 Megapixeli ce a devenit un fel de standard în 2011 în cadrul smartphone-urilor de top. S-au aliniat cu senzori de 8 Megapixeli: iPhone 4S, SGS II, LG Optimus 2X, HTC Sensation, etc. Nu mă interesează numărul de megapixeli și Galaxy Nexus fotografiază bine și filmează foarte bine, la 1080p, face și fotografii panoramice. Pentru fotografii de calitate, apelez la un aparat foto și telefonul îl folosesc în a surprinde un eveniment, o faptă neobișnuită, iar Galaxy Nexus mi se pare suficient.

6. Autonomie

Nu strălucește și niciun smartphone dual-core nu stă bine la acest capitol. în ultimele trei săptămâni l-am folosit zi de zi și a trecut testul zilei. Mai pe înțeles, m-a ținut o zi întreag, iar eu îmi butonez serios telefonul, acasă sau la serviciu. Accesez twitter, facebook, google reader, google docs, mă joc, youtube, etc. Nu a fost zi în care să mă lase și bateria de 1.750 mAh și-a făcut datoria. Nu am dat în 2011 de un telefon care să țină două zile după un astfel de tratament. Poate că în 2012. Peformanța nu se împacă cu autonomia, iar o cale de mijloc nu s-a găsit.

7. Diferit

Cu Samsung Galaxy Nexus ieși în evidență și dai dovada că ești un cunoscător. Nu este un smartphone de fiță, așa este văzut iPhone 4S și am auzit mai multe dudui numindu-l așa. în partea frontală nu vei regăsi niciun logo, în cazul său nu vei da de Samsung ci doar pe spate sunt stilizate la dimensiuni reduse logo-urile Samsung și Google - un telefon dezvoltat în parteneriat. S-ar putea să fie și ultimul, mult mai puternic decât Nexus S și cu mai multe premiere integrate. Nu este o copie a lui SGS II, cum a fost Nexus S față de Samsung Galaxy S ci un smartphone gândit de la zero, cu dorința de impresiona, de a ieși în evidență și mă gândesc că și-au propus și să se vândă bine. De aceea a și intrat repede în oferta operatorilor de telefonie, în țara noastră la Vodafone. S-au mișcat mai repede și decât magazinele online care, în general, aduc astfel de premiere.

8. Consolă de jocuri ad-hoc

Au început să fie oferite din ce în ce mai multe aplicații HD și multe dintre ele interesante. Cu Samsung Galaxy Nexus nu trebuie să mai iei în considerare o consolă de jocuri portabilă. Titlurile pe care le-am testat și le-am jucat intensiv: Riptide GP, ShadowGun, Asphalt 5, Asphalt 6 HD, GT Free+ HD, Let s Golf 3 HD, Sprinkle, N.O.V.A 2 HD, Modern Combat 3, Grand Tehft Auto III și multe altele. Partea proastă este că am cheltuit cam mult pe toate aplicațiile și nu regret doar că le joc o perioadă limitate și nu ajung să le termin.

9. Performanțe extinse

Anul 2012 va fi al telefoanelor și tabletelor quad-core. Presupun că vor apărea și la noi prin a doua parte a anului, de prin aprilie 2012 încolo. Un nou Nexus va fi adus abia spre sfârșitul sau cel mai rapid, pe la mijlocul lui 2012. Totuși, nu cred că Google se va aglomera și cu tableta și cu nou smartphone simultan. Știți că ei vor să aducă o tabletă în seria Nexus, iar Eric Schimdt a furnizat un termen de 6 luni. La mijlocul lui 2012 vom lua la cunoștintă de tableta Google care probabil va fi quad-core și cu specificații similare lui Asus Eee Pad Transformer Prime. Galaxy Nexus va fi mereu un fel de standard nescris în universul Android. Ți se oferă și posibilitatea de a testa orice ROM custom fără a pierde garanția telefonului, un aspect neluat în seamă de niciun alt producătoar de telefoane Android.

10. Overall

Este frumos prin design, puternic prin hardware, inteligent prin sistemul de operare și aplicațiile disponibile. Nu i se poate reproșa mai nimic. Punct.

Iată și niște prețuri la retaileri:

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×