5 motive pentru care s-ar putea să-ți placă Asus Transformer Prime

1.998 ori
<b>5 motive pentru care s-ar putea să-ți placă Asus Transformer Prime</b>Am primit la test și tableta Asus Transformer Prime. Recenzia făcută de Alex este pe primul loc în TOP 10 articole de pe mobilissimo.ro în ultima săptămână și o găsiți - aici. Am mai realizat un top cu motive de achiziție pentru Samsung...

Am primit la test și tableta Asus Transformer Prime. Recenzia făcută de Alex este pe primul loc în TOP 10 articole de pe mobilissimo.ro în ultima săptămână și o găsiți - aici. Am mai realizat un top cu motive de achiziție pentru Samsung Galaxy Nexus. Pot să spun că s-a bucurat de un număr considerabil de vizualizări - aici.

ASUS Transformer Prime a fost anunțată cu mult timp în urmă și până a sosit în piață au fost o serie de probleme pe care au încercat să le rezolve din mers. Presupun că știți de wi-fi-ul care funcționa defectuos, GPS-ul care nu era tocmai cu o acuratețe ridicată, faptul că are partea de boot blocată și criptată.

Observ că divizia tehnică a ASUS a lucrat la foc automat și a furnizat mai multe update-uri legate de firmware. Chiar când am pornit tableta mi-a arătat că sunt update-uri pentru camera foto, pentru sistemul de operare HoneyComb în versiunea 3.2. Presupun că știți de disponibilitatea Android 4.0 Ice Cream Sandwich din 12.01.2012. Dacă va sosi și pe plan local, voi fi primul ce va instala 4.0 din .ro pe Transformer Prime. Se anunță a fi extrem de interesant. Să văd ICS, după Galaxy Nexus și pe o tabletă.

Și acum să indvidualizez o serie de motive care v-ar putea face să cumpărați tableta taiwaneză sau măcar să faceți un drum la un showroom când va intra și în țara noastră, pe stoc:

1. Design

S-au îndepărtat de linia adoptată la ASUS Transformer. Inițial am crezut că s-au dus spre iPad 2, dar nu-i așa. Calitatea fabricației și materialelor este ireproșabilă. Au ales să o îmbrace în metal. îmi place simplitatea. Mai am o tabletă Lenovo considerată de business și mi se pare o sorcovă pe lângă Prime. Mă refer la zecile de controale clasice de la bază, pe lateral, grosimea mare. Aș zice că Prime mizează și pe segmentul de business.

2. Ecran

Este un Super IPS LCD de 10.1 inch cu rezoluție 1280x800 pixeli, dar include o funcție pentru exterior ce dă un fel de boost în strălucire și nu am mai găsit o astfel de opțiune pe nicio altă tabletă. Mi-ar fi plăcut dacă alegeau când folosești tastatura touch în landscape să o despice în două. Nu ai cum din modul landscape să acoperi tot display-ul de 10.1 inch.

3. Performanțe

Mi-am dat seama cât de irelevante sunt testele de benchmark. Un test cu Quadrant Standard a relevat doar 1.900 puncte pentru Prime, iar Evolio Evotab 2 s-a dus peste 2.000. Acum ce să înțeleg că Evotab 2 este mai puternică? Normal că zâmbesc.

Procesorul Tegra 3 quad-core se mișcă foarte bine și mi-a dat dovada celui mai rapid browsing de pe un device de gen smartphone sau tabletă. Se mișcă mai rapid decât MacBook Air-ul meu de 11.6 inch, din generația anterioară cu Intel Core Duo. Sper să apară și cât mai multe aplicații care să beneficieze de această putere de procesare superioară. Riptide GP cu acele picături de apă ce par a se prelinge pe display incită la a fi jucat și mai tare decât în mod normal.

4. Versatilitate

Oferă usb 2.0 și slot pentru cardurile SD pe lângă Wi-Fi, bluetooth. Tastatura dock cu acumulator suplimentar încorporat scoate în evidență pe Transformer Prime din rândul tabletelor concurente. Se transformă în netbook ad-hoc și poți conecta un mouse sau o tastatură mai mare, dacă nu te poți împăca cu cea pe care o aduce dock-ul. Eu am folosit un hub usb și astfel am conectat și Arc Touch-ul, dar și tastatura cu care sunt cel mai învățat. Aș fi redactat acest post de pe Transformer Prime, dacă găseam o soluție pentru diacritice. Nici nu am stat să-mi bat capul că poate dădeam de un tool, o soluție, ceva pe acolo.

5. Update în curând la Android Ice Cream Sandwich

Pe lângă faptul că este prima tabletă quad-core, va fi și prima tabletă cu Android Ice Cream Sandwich din 12.01.2012. Va fi un fel de Galaxy Nexus al tabletelor. Admir la Asus că mereu s-au grăbit să porteze cele mai noi versiuni ale sistemului de operare HoneyComb pe vechiul Transformer și că acum inaugurează ICS pe tablete.

Vă aștept opiniile pro sau contra în secțiunea de comentarii.

⚡ Poți obține un voucher de 10 euro când cumperi un telefon OnePlus, bani ce pot fi cheltuiți pe accesorii dacă inițiezi comanda folosind acest link.
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×