Achizitia AdMob de catre Google primeste unda verde de la FTC, multumita lui Apple iAd

Autor:  | Publicat în:  Google 1.050 ori
<b>Achizitia AdMob de catre Google primeste unda verde de la FTC, multumita lui Apple iAd</b>In ciuda rivalitatii dintre Google si Apple pe piata mobila, iata ca gigantul din Cupertino i-a facut fara sa vrea o favoare companiei din Mountain View. Dupa cum va informam cu ceva timp in urma, Google a achizitionat compania de advertising mobil AdMob,...

In ciuda rivalitatii dintre Google si Apple pe piata mobila, iata ca gigantul din Cupertino i-a facut fara sa vrea o favoare companiei din Mountain View. Dupa cum va informam cu ceva timp in urma, Google a achizitionat compania de advertising mobil AdMob, la pretul de 750 de milioane de dolari, dar aceasta tranzactie intrase in atentia Federal Trade Commission, care ar fi putut sa o anuleze.

Autoritatea americana a aprobat totusi achizitia dintr-un motiv foarte bizar: faptul ca Apple va lansa de asemenea un serviciu de advertising, iAd. Initial, FTC si-a exprimat ingrijorarea ca Google si-ar extinde monopolul asupra advertisingului online si pe piata mobila, prin cumpararea lui AdMob. Totusi, faptul ca Apple va lansa o platforma de advertising, cu un potential foarte mare anuleaza ideea de monopol.

Pe blogul sau oficial Google anunta ca va incheia tranzactia in doar cateva saptamani si ca va fuziona cele 2 echipe de lucru pentru a profita din plin de potentialul serviciilor de advertising. Cei de la AdMob se declara incantati de faptul ca au fost cumprati de Google si astepta cu nerabdare sa se integreze in planurile gigantului motoarelor de cautare.

Va ramane competitia pe piata reclamelor mobile un duel in 2: Apple si Google, sau va mai aparea un jucator mare?

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×