Actiunile Nokia scad, desi compania a vandut 115 milioane de telefoane in 2008

977 ori
<b>Actiunile Nokia scad, desi compania a vandut 115 milioane de telefoane in 2008</b>Actiunile gigantului producator finlandez au scazut cu peste 13.5% ieri dupa ce Nokia a anuntat profituri mai mici decat estimarile analistilor pentru primul trimestru al lui 2008. Nokia a anuntat un profit net de 1.9 miliarde de dolari pentru primele 3...

Actiunile gigantului producator finlandez au scazut cu peste 13.5% ieri dupa ce Nokia a anuntat profituri mai mici decat estimarile analistilor pentru primul trimestru al lui 2008.

Nokia a anuntat un profit net de 1.9 miliarde de dolari pentru primele 3 luni ale acestui an, cu 25% mai mult decat in 2007, dar mai putin decat estimasera analistii. Vanzari crescute au fost inregistrate in special in Estul Mijlociu si in Africa. Cota de piata a companiei finlandeze a scazut de la 40% in perioada octombrie - decembrie 2007 la 39% in primul trimestru al anului 2008. Totusi, trebuie sa mentionam faptul ca Nokia a vandut 115 milioane de telefoane in aceasta perioada, cu 27% mai mult fata de perioada similara a lui 2007.

CEO-ul producatorului finlandez, Olli-Pekka Kallasvuo a afirmat ca este multumit de rezultatele companiei in primul sfert fiscal al anului, in ciuda reactiei negative a investitorilor. Nokia a adaugat listei de predictii faptul ca piata mobila va creste in volum cu 10% in 2008, dar a mentionat si faptul ca valoarea acestei piete va scadea in comparatie cu anul 2007, din cauza scaderii dolarului si a problemelor economice ale tarilor din Europa, dar si de pe continentul american. Zona-problema a companiei finlandeze continua sa ramana America de Nord, in special din cauza numarului scazut de telefoane CDMA si a relatiilor proaste cu operatorii americani.

Material Video Promovat:

Teste acoperire și viteză 5G în București prin Speedtest Ookla, în rețeaua Orange

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×