Adevărul versus Gândul: duel de aplicații pe iPad 2; Invitat surpriză - revista One (Video)

Autor:  | Publicat în:  Aplicatii Telefoane 2.158 ori
<b>Adevărul versus Gândul: duel de aplicații pe iPad 2; Invitat surpriză - revista One (Video)</b>Având la îndemână un iPad 2, mi-am propus să testez aplicații autohtone, cu accentul pe cele de presă. Astfel, am analizat varianta pentru iPad a ziarului Adevărul, în comparație cu aplicația similară Gândul.info. în plus, haideți să...

Având la îndemână un iPad 2, mi-am propus să testez aplicații autohtone, cu accentul pe cele de presă. Astfel, am analizat varianta pentru iPad a ziarului Adevărul, în comparație cu aplicația similară Gândul.info. în plus, haideți să aruncăm o privire și asupra revistei glossy One, în format digital, pe aceeași tabletă.

Am remarcat faptul că Adevărul în ediția pentru iPad costă 79 de eurocenți, în vreme ce One și Gândul.info sunt disponibile gratuit în Apple App Store. De asemenea, atenția mi-a fost atrasă de aplicațiile Money.ro și Realitatea, care de fapt sunt feed readere pentru aceste site-uri transformate în aplicații pentru iPad.

Aplicația Adevărul este avantgardistă, dispunând de widgeturi laterale, care pot fi înlăturate sau adăugate după pofta utilizatorului, în vreme ce în partea dreaptă se află articolele principale ale zilei. Aveți la dispoziție opțiunea de sharing prin rețele sociale a unui articol, sau puteți crea o listă de articole favorite, dacă doriți. Navigarea în această ediție digitală a ziarului se face fără probleme, iar publicația se încarcă rapid și puteți folosi și o arhivă de articole ce duc până în 2007, având la dispoziție și o metodă de căutare după cuvânt, dată sau autor.

în ce privește aplicația Gândul, aceasta se încarcă puțin mai greu, dar afișează articolele într-un format familiar nouă și familiar și celor ce vizitează site-uri din rețeaua Gawker, printre care și Gizmodo. Asftel, textul articolului este disponibil în stânga, în vreme ce în dreapta avem la dispoziție articole recomandate, care se pot vizualiza drept listă verticală capabilă de scrolling. Navigarea este simplistă, iar aplicația suporta la rândul său sharing via Facebook, Twitter sau Mail pentru articole.

Puteți accesa diferite secțiuni ale publicației digitale și efectua căutari după cuvinte cheie. în cele din urmă, revista glossy One are o variantă digitală foarte simplă, care se diferențiază doar prin copertă, cu o zonă cu scrolling orizontal a articolelor. în rest, aranjarea în pagina este similară cu cea de pe Gândul, în afară lipsei articolelor relaționate din dreapta și a unei metode de căutare eficiente. Avantajul este secțiunea video a revistei.

Pe mine m-a cucerit aplicația Adevărul, care își merită cei 79 de eurocenți pentru funcțiile pe care le oferă, având chiar și micul deliciu al rebusului și avantajul unei selecții de articole preferate și widgeturi. Asta nu înseamnă că Gândul e mai prejos, cele două publicații fiind apropiate în preferințele mele.

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×