Adio "breton" deja!? Decupajul trademark Apple ar putea dispărea de la anul

2.211 ori
<b>Adio "breton" deja!? Decupajul trademark Apple ar putea dispărea de la anul</b>Trendul actual în materie de smartphone-uri este folosirea unui decupaj în ecran, acel numit breton pe care Apple l-a adus în primetime prin intermediul telefonului iPhone X. Nu a durat mult și companiile din lumea Android, chiar și cele mari

De abia am văzut randări cu LG G7 care îi prezintă decupajul în ecran şi deja descoperim că această abordare de design e pe ducă. Apple a pornit moda şi tot Apple ar putea să o îngroape, se pare. Hai să aflăm de ce.

În primul rând auzisem deja zvonuri că Apple ar vrea să oprească producţia lui iPhone X încă din această vară. Acum descoperim că firma din Cupertino vrea să renunţe la "breton" pe toate telefoanele lansate în anul 2019. Se poartă discuţii acum cu partenerii şi furnizorii pentru a vedea ce e de făcut în această privinţă. Apple ar dori să treacă la un panou frontal edge to edge, cu un spaţiu de afişare care se întinde la maxim, până la margini.

Telefoane cu breton

Trebuie totuşi găsită o metodă de a integra camera frontală, senzorii şi difuzorul cumva pe device. O soluţie ar fi găurirea panoului OLED sau utilizarea unei zone "Black Matrix" în ecran. Posibil să revină şi senzorul Touch ID integrat în display, dar nu băgăm mâna în foc. E amuzant să vedem goana companiilor de a copia designul iconic de iPhone X, când acesta este atât de efemer. Chiar designerul Benjamin Geskin sublinia asta într-o postare pe Twitter, în care ne arată toţi clonatorii de breton din 2018.

În prima fază în 2018 ar trebui să vedem iPhone-uri cu decupaj mai mic, iar pe măsură ce tehnologia evoluează, mecanismele Face ID ar fi mai uşor de ascuns.

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×