Sosesc noi brevete Apple! Gesturi de strângere împrumutate de la HTC pentru iPhone și mod de protecție la impact

1.483 ori
<b>Sosesc noi brevete Apple! Gesturi de strângere împrumutate de la HTC pentru iPhone și mod de protecție la impact</b>Compania care are la activ cele mai multe brevete asociate tehnologiilor din zona smartphone este clar Apple, firmă ce primește zeci de patente săptămânal. Astăzi aruncăm o privire asupra celor mai noi de pe listă, brevete care desigur

Apple este compania care primește aproape săptămânal noi brevete, majoritatea lor fiind asociate unor viitoare tehnologii pe care le-am putea vedea aduse la un moment dat pe iPhone. Astăzi descoperim o nouă astfel de colecție de brevete proaspăt acordate de către USTPO celor de la Apple, pe listă fiind gesturi de strângere împrumutate de la HTC, dar și un mecanism de protecție la căzături.

Gesturi de strângere

Brevet Apple

Prima tehnologie menționată aici este similară cu funcția Edge Sense de pe HTC, modalitate prin care la strângerea telefonului se pot activa și deschide anumite aplicații. Mecanismul este puțin mai diferit față de ce oferă taiwanezii (senzori de presiune integrați în rama telefoanelor), aici fiind vorba despre un așa numit punct "moale" al telefonului numit punct de concentrare, zonă care odată strânsă va activa senzorii ce îi comandă software-ului acțiunea dorită. Posibil ca gestul de strângere să activeze Siri.

Mod de protecție la impact

Brevet Apple

Avem aici și un brevet inedit, unul ce descrie o modalitate prin care iPhone-urile vor putea fi protejate în caz de impact. Nu este prima oară când auzim despre o asemenea tehnologie, asta pentru că în trecut am văzut un concept ce indica prezența unei componente speciale care odată ce detecta un impact iminent, elibera un gaz care făcea telefonul să se învârtă în aer în așa manieră astfel încât daunele să fie reduse.

Acum avem de-a face cu o altă tehnologie ce implică un procesor special la interiorul telefonului care va calcula geometria impactului dacă telefonul este lovit cu destulă forță. Dacă procesorul detectează prea multă presiune în jurul unei componente senzitive, se va muta automat o altă componetă internă pentru a absorbi impactul.

Alte tehnologii

Brevet Apple

Printre brevetele primite de către Apple recent avem și aplicații ce fac referire la un nou sistem de bliț, unul quad-LED ceva mai special decât cel actual, unul unde fiecare modul este acoperit de un material ce distribuie lumina în mod diferit. Se vorbește și despre posibilitatea ca utilizatorul să aibă control manual asupra acestei componente.

Mai avem și un brevet ce localizare al utilizatorului la interior ce va funcționa pe seama unor module wireless, mecanism ce s-ar putea dovedi util în magazine unde cumpărătorul va fi îndreptat fix către produsele dorite. Ca de fiecare dată, șansele de a vedea aceste tehnologii transpuse în realitate prea curând sunt foarte mici.

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×