Altă scrisoare deschisă către conducerea RIM - BlackBerry

Autor:  | Publicat în:  BlackBerry 1.186 ori
<b>Altă scrisoare deschisă către conducerea RIM - BlackBerry</b>Ieri vă scriam de o scrisoare anonimă pe care bgr.com o considera a aparține unui oficial RIM (Research In Motion) și un rezumat al ei îl găsiți aici. Acum a apărut alta ce pune punctul pe vulnerabilitățile companiei canadiene ce pare a ascunde...

Ieri vă scriam de o scrisoare anonimă pe care bgr.com o considera a aparține unui oficial RIM (Research In Motion) și un rezumat al ei îl găsiți aici. Acum a apărut alta ce pune punctul pe vulnerabilitățile companiei canadiene ce pare a ascunde o nervozitate maximă din partea celor care lucrează pe partea de software și de concept.
Ca și în articolul de ieri o să punctăm ideile exprimate și la sursă o găsiți în întregime.

1. Nu mai suntem în mișcare.O echipă de 200 - 300 de persoane se ocupă de serviciile oferite de terminalele BlackBerry (e-mail, browsing, BBM, rețeaua și altele). Vorbim de persoane luate pentru experiența lor în industrie care se pricep foarte bine într-un domeniu și care din cauza birocrație din interiorul RIM nu poate face o schimbare de software mai rapid. Schimbările minore sunt făcute în săptămâni, iar cele majore în luni și asta doar datorită oficialilor care au o gândire retorgadă și care se mișcă încet.

2. AT&T - circulă o glumă internă pe seama RIM - T&T. Există o încrengătură prea puternică între companiile ce oferă servicii de telefonie mobilă și RIM. Mare parte dintre ele au reprezentanți în cadrul Research in Motion iar modul lor de operare este lent, bazat pe multe acte și coduri de bune practici. RIM are nevoie să fie RIM și să se bazeze pe ideile sale, cu o conducere care să fie focusată pe anumite sarcini și nu a face pe placul AT&T sau Bell (companii de telefonie din SUA și Canada).

3. Conducere slabă - o echipă de 200 - 300 persoane are 75 de proiecte la care lucrează și asta pentru că în zona de top a managementului nu se tem a spune nu și a focusa sarcinile ce revin fiecărei componete a RIM. Asta face ca livrarea unor noi caracteristici să se facă greu și nu rapid, în pas cu ceea ce trebuie utilizatorilor.

4. Moralul este la pământ - se muncesc 12 ore, iar plătite sunt doar opt. Se pare că ieșirea din tunel este la mare distanță. Se fac concedieri fără a exista o discuție prealabilă și se alocă fonduri pentru excursii și alte evenimente pentru cei din zona de top. Nu ai cum să dai un randament maxim în aceste condiții.

5. Curaj - prea multe persoane nu-și fac treaba și sunt agreate în cadrul companiei. Trebuie să se facă schimbări, iar locul lor să fie luat de oameni cu dedicație, care nu se feresc de muncă și care pot aduce idei inovatoare.

6. Produsele - se menține un secret maxim asupra produselor ce urmează a fi lansate. Nici măcar în cadrul RIM nu se practică un feedback pozitiv care să cuprindă pe toată lumea și prin intermediul căruia să se facă telefoane sau servicii de o calitate superioară. O parte dintre cei care lucrează la RIM - BlackBerry nici nu știu care este suita noastră de produse, nu au habar ce se dezvoltă sau ce urmează a fi lansat până la prezentarea din cadrul știrilor. Deja se știe că telefoanele BlackBerry sunt depășite ca hardware, se mișcă greu și interfața nu este la fel de prietenoasă ca atunci când BB era pe val.

7. Vânzările - circulă o mică poveste în jurul birourilor. Sora unui angajat s-a dus să-și schimbe telefonul Android cu un BlackBerry. Avea 400 de dolari în portofel și a plecat de acolo cu un iPhone. Tipul de la vânzări a început să-i spună cât de rele sunt telefoanele BlackBerry și iPhone-u l-a luat pentru 39 de dolari la semnarea unui contract. Asta pentru că BB a ajuns la mâna magazinelor și nu poate forma o opinie pozitivă în jurul său.

8. Marketing - RIM se implică în diverse concerte și meciuri de baseball, dar asta fără un efect coerent asupra celor din jur. Nu ar strica mai multă inovație. Toată campania legată de PlayBook este centrată pe faptul că rulează Adobe Flash, dar sunt oameni care habar nu au sau nu le pasă și te întreabă: Pot juca Anrgy Birds pe ea?

Concluzia este simplă. RIM trebuie să-și regândească business-ul și să-și valorifice personalul mai bine.

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×