Android 2.3 Gingerbead pe Sony Ericsson Xperia X10

3.077 ori
<b>Android 2.3 Gingerbead pe Sony Ericsson Xperia X10</b>Minunea s-a petrecut în urmă cu trei zile și ar trebuie să fie valabilă și pentru țara noastră. A fost o întreagă discuție pe această temă. Xperia X10 se dorea a fi în 2010 un rival pentru HTC Desire și Samsung Galaxy S, dar prețul ridicat...

Minunea s-a petrecut în urmă cu trei zile și ar trebuie să fie valabilă și pentru țara noastră. A fost o întreagă discuție pe această temă. Xperia X10 se dorea a fi în 2010 un rival pentru HTC Desire și Samsung Galaxy S, dar prețul ridicat l-a ținut oarecum la distanță de plutonul fruntaș. La începutul lui 2011, Sony Ericsson s-a grăbit să anunțe că Xperia X10 rămâne cantonat la o versiune de soft inferioară - un Android 2.1 cu îmbunătățiri.

Feed-backul negativ obținut world wide a făcut că această hotărâre să fie reconsiderată și să anunțe la un moment dat că și Xperia X10 va face trecerea la Android 2.3 Gingerbread după cum ați citit -aici. Au sărit peste 2.2 FroYo.

Deocamdată trecerea la 2.3 Gingerbread se face doar pentru telefoanele achiziționate la liber și nu printr-un operator de telefonie. Dacă printre cei ce ajung să citească mobilissimo.ro se află și un posesor de Xperia X10 ar fi util dacă ne-ar confirma/infirma existența și pentru țara noastră a 2.3 Gingerbread pentru Sony Ericsson Xperia X10.

Puteți începe update-ul de aici. Dintre noutățile aduse:

 • integrare a facebook în aplicații, calendar și agenda de contacte;
 • Wi-Fi hotspot;
 • music player cu un design nou;
 • USB tethering - funcție prin care poți oferi transfer de date via 3G cu ajutorul unui conector USB;
 • widget foto - acces rapid la galeria foto;
 • sortare a aplicațiilor în funcție de preferințe. 

Vă reamintesc ce date hardware animă telefonul Sony Ericsson Xperia X10:

 • ecran TFT de 4 inch cu rezoluție 480x854 pixeli și 65.000 de culori;
 • procesor de 1 GHz, Adreno 200 GPU, 384 MB RAM, 1 GB spațiu de stocare, microSD de până la 32 GB;
 • 3G cu viteză de download de până la 7.2 Mbps, Wi-Fi b/g, DLNA, WI-Fi hotspot, bluetooth 2.1, microUSB, GPS;
 • cameră de 8 Megapixeli cu autofocus care filmează HD la 30 fps;
 • baterie de 1.500 mAh, 135 gr., 13 mm.

Mereu se deschide o discuție vizavi de așteptarea unui update la o versiune superioară de software în cazul smartphone-urilor Android și mai ales în cazul celor de top. Este deja arhicunoscut cazul Samsung Galaxy S sau HTC Desire unde a fost un joc continuu cu: uite Gingerbread, nu este Gingerbread. Și acum cei ce dețin Galaxy S așteaptă un 2.3 Gingerbread oficial pe când telefoane de buget rulează deja această versiune de software a sistemului de operare mobil dezvoltat de Google - îmi vine în minte LG Optimus One ce afișează un procesor de 600 MHz și 512 MB RAM față de procesoarele de 1 GHz de pe Desire sau Galaxy S.

Cred că un suport rapid pentru minim doi ani de zile ar fi de luat în calcul. Voi ce părere aveți?

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×