Android 2.3 Gingerbead pe Sony Ericsson Xperia X10

Autor:  | Publicat în:  Sony Ericsson 3.044 ori
<b>Android 2.3 Gingerbead pe Sony Ericsson Xperia X10</b>Minunea s-a petrecut în urmă cu trei zile și ar trebuie să fie valabilă și pentru țara noastră. A fost o întreagă discuție pe această temă. Xperia X10 se dorea a fi în 2010 un rival pentru HTC Desire și Samsung Galaxy S, dar prețul ridicat...

Minunea s-a petrecut în urmă cu trei zile și ar trebuie să fie valabilă și pentru țara noastră. A fost o întreagă discuție pe această temă. Xperia X10 se dorea a fi în 2010 un rival pentru HTC Desire și Samsung Galaxy S, dar prețul ridicat l-a ținut oarecum la distanță de plutonul fruntaș. La începutul lui 2011, Sony Ericsson s-a grăbit să anunțe că Xperia X10 rămâne cantonat la o versiune de soft inferioară - un Android 2.1 cu îmbunătățiri.

Feed-backul negativ obținut world wide a făcut că această hotărâre să fie reconsiderată și să anunțe la un moment dat că și Xperia X10 va face trecerea la Android 2.3 Gingerbread după cum ați citit -aici. Au sărit peste 2.2 FroYo.

Deocamdată trecerea la 2.3 Gingerbread se face doar pentru telefoanele achiziționate la liber și nu printr-un operator de telefonie. Dacă printre cei ce ajung să citească mobilissimo.ro se află și un posesor de Xperia X10 ar fi util dacă ne-ar confirma/infirma existența și pentru țara noastră a 2.3 Gingerbread pentru Sony Ericsson Xperia X10.

Puteți începe update-ul de aici. Dintre noutățile aduse:

 • integrare a facebook în aplicații, calendar și agenda de contacte;
 • Wi-Fi hotspot;
 • music player cu un design nou;
 • USB tethering - funcție prin care poți oferi transfer de date via 3G cu ajutorul unui conector USB;
 • widget foto - acces rapid la galeria foto;
 • sortare a aplicațiilor în funcție de preferințe. 

Vă reamintesc ce date hardware animă telefonul Sony Ericsson Xperia X10:

 • ecran TFT de 4 inch cu rezoluție 480x854 pixeli și 65.000 de culori;
 • procesor de 1 GHz, Adreno 200 GPU, 384 MB RAM, 1 GB spațiu de stocare, microSD de până la 32 GB;
 • 3G cu viteză de download de până la 7.2 Mbps, Wi-Fi b/g, DLNA, WI-Fi hotspot, bluetooth 2.1, microUSB, GPS;
 • cameră de 8 Megapixeli cu autofocus care filmează HD la 30 fps;
 • baterie de 1.500 mAh, 135 gr., 13 mm.

Mereu se deschide o discuție vizavi de așteptarea unui update la o versiune superioară de software în cazul smartphone-urilor Android și mai ales în cazul celor de top. Este deja arhicunoscut cazul Samsung Galaxy S sau HTC Desire unde a fost un joc continuu cu: uite Gingerbread, nu este Gingerbread. Și acum cei ce dețin Galaxy S așteaptă un 2.3 Gingerbread oficial pe când telefoane de buget rulează deja această versiune de software a sistemului de operare mobil dezvoltat de Google - îmi vine în minte LG Optimus One ce afișează un procesor de 600 MHz și 512 MB RAM față de procesoarele de 1 GHz de pe Desire sau Galaxy S.

Cred că un suport rapid pentru minim doi ani de zile ar fi de luat în calcul. Voi ce părere aveți?

⚡ Poți obține un voucher de 10 euro când cumperi un telefon OnePlus, bani ce pot fi cheltuiți pe accesorii dacă inițiezi comanda folosind acest link.
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×