Android depășește Symbian, deocamdată doar În Asia/ Update: Studiul citat nu include China și India!

Autor:  | Publicat în:  Statistici platforme mobile 1.115 ori
<b>Android depășește Symbian, deocamdată doar În Asia/ Update: Studiul citat nu include China și India!</b>Conform studiilor efectuate de către compania GfK Asia, platforma Android a atins o cotă de piață impresionantă în Orient, în detrimentul Symbian. De asemenea, aflăm că smartphone-urile au crescut în popularitate, fiind vândute în peste 4.7...

Conform studiilor efectuate de către compania GfK Asia, platforma Android a atins o cotă de piață impresionantă în Orient, în detrimentul Symbian. De asemenea, aflăm că smartphone-urile au crescut în popularitate, fiind vândute în peste 4.7 milioane de unități în trimestrul 3 al acestui an.

Symbian fusese ani buni leaderul clasamentului OS-urilor pentru smartphone-uri, dar iată că Android a venit tare din spate și a reușit să depășească platforma Nokia în preferințele publicului asiatic. Raportul pe trimestrul 3 arată că Android a întrecut Symbian, fiind acum cel mai popular OS pe smartphone-urile din Asia, atât ca valoare de piață, cât și ca unități vândute.

Studiul GfK Asia arată că în partea nordică a acestui continent, competiția este mai intensă, iar cota de piață a sistemului de operare fluctuează, în funcție de mutările marilor producători de electronice. Creșterea lui Android OS a explodat la începutul anului, depășind cu ușurință iPhone OS, care ocupa locul 2 ca popularitate în trimestrul 2.

în Asia de SE, Symbian este în continuare pe primul loc, dar cota sa de piață continuă să scadă. De la începutul anului, iOS, Android și RIM au câștigat tot mai mulți adepți în defavoarea platformei Nokia. Oare peste câte luni MeeGo și Windows Phone 7 își vor face simțită prezența în regiune?

[Update]

Vlad Bobleanță de la Unwired View.com a făcut o descoperire interesantă: China și India nu sunt în Asia, conform GfK! Deși aceste tari au aproximativ jumătate din populația lumii, studiul GfK Asia nu le-a inclus, deci îi putem acuza pe autorii săi de favoritism clar pentru platforma mobilă Google. La ce bun o cotă de piață mare dacă Android domină în Macau, Taiwan, Indonezia, Malaezia și Singapore, iar miliardele de potențiali utilizatori din China nu au făcut parte din studiu?

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×