Android, mașină de bani pentru Microsoft - 444 milioane de dolari anual din licențe

Autor:  | Publicat în:  Microsoft 1.226 ori
<b>Android, mașină de bani pentru Microsoft - 444 milioane de dolari anual din licențe</b>Dacă aici am aflat că Samsung și Microsoft au o înțelegere pentru licențierea reciproca a tehnologiilor, ce vizează în special Android, iată că acum avem și câteva numere asociate cu strategia firmei din Redmond. în prealabil aflasem că și...

Dacă aici am aflat că Samsung și Microsoft au o înțelegere pentru licențierea reciproca a tehnologiilor, ce vizează în special Android, iată că acum avem și câteva numere asociate cu strategia firmei din Redmond. în prealabil aflasem că și HTC a ajuns la o intelegere cu MS. Rezultatul? 444 de milioane de dolari pentru Microsoft în fiecare an.

Această sumă reprezintă plata pentru licențele Android asociate fiecărui terminal HTC sau Samsung și orice altă companie se afla pe lista de plătitori. Se pare că achiziția Motorola de către Google nu a schimbat mare lucru, deoarece Android nu are o independența atât de mare. Dacă vă întrebați cum s-a ajuns la suma de mai sus, ea a fost dată publicității de către analiștii de la Goldman Sachs și se aplică pe intervalul 1 iulie 2011 - 30 iunie 2012.

Practic, Microsoft obține între 3 și 6 dolari pentru fiecare telefon Android vândut, dar dacă luăm în calcul faptul că veniturile pentru anul fiscal 2012 sunt estimate la 75 de miliarde pentru MS, această sumă este doar mărunțiș. Mai grav este faptul că Android continua să știrbească din cota de piață Microsoft și că sapă și segmentul de laptopuri și tablete cu Windows 7, asta până ce Windows 8 se va lansa.

❗ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×