Android, motiv de proces antitrust pentru Google

Autor:  | Publicat în:  Google 787 ori
<b>Android, motiv de proces antitrust pentru Google</b>Firma Hagens Berman, care se ocupă cu drepturile consumatorilor considera că nu e drept că Android să ne "bage pe gât" serviciile Google. De aceea a pornit un proces antitrust contra celor de la Google. &nbsp; E vorba despre Google Search, YouTube,...

Firma Hagens Berman, care se ocupă cu drepturile consumatorilor considera că nu e drept că Android să ne "bage pe gât" serviciile Google. De aceea a pornit un proces antitrust contra celor de la Google.

E vorba despre Google Search, YouTube, Gmail și Google Maps, incluse la pachet cu OS-ul mobil. Procesul pare a fi unul național doar și nu internațional, deci se aplică doar în SUA. Hagens Berman susține că Google a monopolizat în mod ilegal Internetul și piața de căutare mobila din SUA prin preinstalarea aplicațiilor sale pe terminalele Android. în acest mod este împiedicată să crească piață și costul terminalelor produse de parteneri OEM e menținut înalt în mod artificial.

Mat Kallman, un purtător de cuvânt Google a declarat pentru Reuters că oricine poate folosi Android fără Google și de asemenea oricine poate folosi Google fără Android. Acest caz e similar cu cel al Microsoft, care a fost atacată pentru că browserul Internet Explorer venea la pachet cu fiecare computer Windows. Voi ce părere aveți despre acțiunea legală împotriva Google? E ea întemeiată? Eu zic că nu.

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×