Android va creşte numărul de ferestre din split screen multitasking; Începe cu pliabilele

1.533 ori
<b>Android va creşte numărul de ferestre din split screen multitasking; Începe cu pliabilele</b>O veste pe care o aflăm astăzi la început de săptămână este și aceea că începând cu pliabilele, Google va oferi un număr mai mare de ferestre din split screen în Android. Astfel, dacă la ora actuală putem împărți ecranul doar în două bucăți

Dacă nu vi se pare de ajuns să faceţi split screen între două ferestre pe Android, aflaţi că în curând veţi putea împărţi ecranul în mult mai multe secţiuni. Vestea vine după ce Google anunţase că se pregăteşte pentru terminale pliabile şi ar putea avea legătură cu acea abordare.

Marele G vrea să facă schimbări în modul în care lucrăm pe un ecran mare sau pe multiple ecrane alipite. Pe de o parte avem Screen Continuity, care implică trecerea unei aplicaţii de pe un ecran pe altul în mod automat. E vorba de acel moment când deschizi pliabilul şi se mută imaginea de pe un ecran mic pe cel mare, ceea ce implică schimbare de rezoluţie şi layout.

Se discută şi despre conceptul de Multi Resume, care înseamnă că atunci când o aplicaţie se află în mod Multi Window va fi trecută pe "pauză", consumând mai puţină energie. Apoi vine şi Mulţi Display, care vă permite să faceţi trecerea între multiple ecrane şi să mutaţi activitatea de pe un ecran pe altul. Bazele funcţiei erau puse în Android 8.0 API Level 26.

Practic cine va avea un telefon pliabil sau un telefon cu mai multe ecrane va putea deschide mult mai mult decât 2-3 ferestre şi va împărţi ecranul în 4-5-6 secţiuni pe viitor. Am mai văzut firme ca Samsung încercând un overlay peste meniuri, cu unele plutitoare sau suprapuse, dar nu la acest nivel.

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×