Android suportă nativ acum terminale pliabile și conceptul de Screen Continuity

Autor:  | Publicat în:  Google  Android 804 ori
<b>Android suportă nativ acum terminale pliabile și conceptul de Screen Continuity</b>Evenimentul Samsung SDC 2018 a coincis în această săptămână cu Android Dev Summit, unde am aflat detalii despre atitudinea Google cu privire la pliabile. Cu această ocazie am aflat că Android primeşte suport pentru terminale cu ecran pliabil.

Evenimentul Samsung SDC 2018 a coincis în această săptămână cu Android Dev Summit, unde am aflat detalii despre atitudinea Google cu privire la pliabile. Cu această ocazie am aflat că Android primeşte suport pentru terminale cu ecran pliabil.

Era de aşteptat având în vedere că săptămâna trecută debuta pliabilul FlexPai, iar în ultimele 24 de ore Samsung a prezentat şi un display pliabil pentru un viitor handset al său. Dave Burke de la Google a descris nouă experiență drept una de telefon + tabletă, două într-una. Conceptul se numeşte "Screen Continuity" şi experienţa unei aplicaţii se transferă fără probleme la trecerea dintre ecranul mic spre cel mare şi viceversa.

Android suportă nativ acum terminale pliabile și conceptul de Screen Continuity

Totul va fi suportat nativ, indiferent de diagonală şi de device. Burke a mai confirmat şi că Google colaborează cu câţiva producători de terminale mobile, care lucrează la propriile device-uri pliabile, inclusiv Samsung. Oficialul Google a şi scăpat faptul că telefonul pliabil Samsung va sosi la începutul anului viitor. Google luptă contra fragmentarii pe Android, deci e bizar să îi vedem orientându-ne spre acest format, care ar putea complica experienta nativă Android.

Google va trebui să controleze îndeaproape tot procesul de personalizare a interfeţei de pe Android şi experienţa utilizatorului. API-ul Screen Continuity va permite dezvoltatorilor să scrie aplicaţii şi să creeze softuri după un template comun, fără a se abate de la o normă nativă de scalare şi trecere între aplicaţii. Problemele vor apărea atunci când se diversifica pliabilele, cu format vertical, orizontal, 2 ecrane, 3 ecrane, poate chiar 4 ecrane şi alte trăsnăi experimentale ce pot apărea pe viitor.

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×