Andy Rubin, unul dintre fondatorii sistemului de operare Android, plănuiește lansarea unui smartphone propriu

Autor:  | Publicat în:  știri diverse 849 ori
<b>Andy Rubin, unul dintre fondatorii sistemului de operare Android, plănuiește lansarea unui smartphone propriu</b>&Icirc;n portofoliul celor de la Google, se află bine&icirc;nțeles și sistemul de operare Android, software destinat terminalelor mobile și finalizat &icirc;n 2007. Unul dintre fondatorii sistemului de operare Android este Andy Rubin, fost...

În portofoliul celor de la Google, se află bineînțeles și sistemul de operare Android, software destinat terminalelor mobile și finalizat în 2007. Unul dintre fondatorii sistemului de operare Android este Andy Rubin, fost vice-președinte al departamentului Mobile din cadrul Google, personalitate ce avea să părăsească compania chiar anul trecut.

Astăzi, numele său este din nou în centrul atenției. Aflăm că Andy Rubin are în plan dezvoltarea unui nou smartphone cu Android, posibil unul de tip high-end menit să rivalizeze cu smartphone-urile actuale a celor de la Apple. Un detaliu ce ni se dezvăluie, este acela că pentru început Andy Rubin va avea un buget în valoare de 300 milioane de dolari, bani proveniți din startup-ul său, Playground Fund.

Din câte se pare, Andy este în căutarea de parteneri pentru această nouă afacere ce sună destul de bine pentru început. Desigur, înainte ca smartphone-ul în cauză să fie dezvoltat, fondatorul Android va trebui să creeze o nouă companie de la zero.

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×