Aplicatiile cu profituri dubioase din App Store, analizate de Alex Brie

1.417 ori
<b>Aplicatiile cu profituri dubioase din App Store, analizate de Alex Brie</b>Celebrul blogger si developer roman Alex Brie continua pe urmele problemei dezbatute aici, investigand urcarea suspecta in topul App Store a unor aplicatii vietameze care aduc profituri insemnate catorva developeri anonimi. Graficul de mai jos reprezinta...

Celebrul blogger si developer roman Alex Brie continua pe urmele problemei dezbatute aici, investigand urcarea suspecta in topul App Store a unor aplicatii vietameze care aduc profituri insemnate catorva developeri anonimi. Graficul de mai jos reprezinta un screenshot din aplicatia AppAnnie, care prezinta indexul zilnic al tuturor aplicatiilor din AppStore si cele mai populare softuri.

Astfel, aflam ca developerul investigat a lansat cateva aplicatii care au urcat foarte rapid in topul App Store, ajungand in putin timp pe locul 100. Apoi, ele au sarit direct pe locul 9 in top, ramanand acolo intreaga luna iunie si o parte din mai. Este vorba de nu mai putin de 41 de aplicatii create de catre developerul mycompany/Thuat Nguyen, care au acaparat top 50-ul din categoria Books in SUA, timp de peste o luna.

Aplicatiile cu profituri dubioase din App Store, analizate de Alex Brie

Apple a scos aceste aplicatii de pe site, in urma unor banuieli in legatura cu implicarea unor conturi hackuite iTunes in cumparaturi automate ale apps-urilor in cauza. Un calcul rapid arata ca in cazul a 100 de vanzari pe zi, necesare pentru a ramane in top 10, developerul obtine 4.99 dolari, inmultiti cu acele vanzari, rezultatul fiind inmultit iar cu cele 41 de aplicatii si rezultand in 20.000 de dolari profit. Si asta intr-o singura zi, timp de peste o luna si jumatate. Rezultatul este un milion de dolari pentru o luna si jumatate, daca nu mai mult, realizati fraudulos.

Aparent hackingul si problema ar fi mai extinsa decat credem si ar putea fi afectate si alte sectiuni decat Books...

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×