Apple a fost fraudată cu aproape 900.000 de dolari de 2 chinezi care trimiteau iPhone-uri contrafăcute la schimb cu unele noi

Autor:  | Publicat în:  Apple 3.257 ori
<b>Apple a fost fraudată cu aproape 900.000 de dolari de 2 chinezi care trimiteau iPhone-uri contrafăcute la schimb cu unele noi</b>Clonele de iPhone există încă de la primul model din 2007, dar am fi crezut că Apple nu va fi păcălită de ele. Aparent asta s-a întâmplat în SUA, unde doi studenţi chinezi au fraudat Apple cu fake-uri din 2017 încoace

Clonele de iPhone există încă de la primul model din 2007, dar am fi crezut că Apple nu va fi păcălită de ele. Aparent asta s-a întâmplat în SUA, unde doi studenţi chinezi au fraudat Apple cu fake-uri din 2017 încoace.

Studenţii, pe numele lor Yangyang Zhou şi Quan Jiang au dezvoltat un business pe bază de iPhone-uri false. Au reuşit astfel să fraudeze Apple cu 895.000 de dolari, conform estimărilor companiei. Ce făceau cei doi? Aveau livrări masive de handseturi contrafăcute, care le veneau din China şi le înregistrau cu defecţiunea "iPhone won't power on" la Apple Store-uri şi online.

Apple le trimite în schimb unităţi funcţionale şi asta pe adresa lor din China. Omul de contact din China depunea banii rezultaţi din vânzări în contul mamei lui Jiang din SUA. La Apple au ajuns peste 3000 de iPhone-uri false, dintre care 1493 au avut ca rezultat unităţi trimise la schimb, cel mai probabil unele refurbished. A apărut o alertă când s-a descoperit numărul mare de cazuri prea similare. Frauda a fost găsită încă din 2017, iar Apple a trimis o scrisoare "Cease and Desist" băieţilor, dar fără rezultat.

Nu e clar dacă autorităţile vamale au intrat la bănuieli văzând clonele de iPhone sau dacă Apple şi-a dat singură seama de problemă. Avocatul lui Zhou afirmă că studentul nu ştia că iPhone-urile trimise din China sunt false. Jiang este în schimb acuzat de fraudă bancară şi trafic de bunuri contrafăcute.

⚡ Poți obține un voucher de 10 euro când cumperi un telefon OnePlus, bani ce pot fi cheltuiți pe accesorii dacă inițiezi comanda folosind acest link.
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×