Apple forţată să oprească vânzările de iPhone-uri în Germania; Iată ce modele sunt vizate

2.028 ori
<b>Apple forţată să oprească vânzările de iPhone-uri în Germania; Iată ce modele sunt vizate</b>Apple se pregăteşte de un Crăciun cu probleme, pentru că azi am aflat că vânzările sale de iPhone-uri ar fi fost blocate în Germania. Qualcomm este evident de vină, cum a fost şi pentru interdicţia din China. Ştiţi probabil de faptul că

Apple se pregăteşte de un Crăciun cu probleme, pentru că azi am aflat că vânzările sale de iPhone-uri ar fi fost blocate în Germania. Qualcomm este evident de vină, cum a fost şi pentru interdicţia din China. Ştiţi probabil de faptul că Apple şi Qualcomm se judecă de ceva vreme, pe seama unor brevete.

Compania din Cupertino vrea ca Qualcomm să pună tarife mai rezonabile la brevete legate de standarduri tehnologice, iar Qualcomm acuză neplata pentru utilizarea anumitor tehnologii şi componente pe iPhone-uri. Se pare că producătorul de cipuri ar fi câştigat un proces în Germania, forţând Apple să retragă anumite modele iPhone din magazinele germane.

Apple a depus apel atât la decizia din China, cât şi la cea din Germania. Pentru început şi-a păstrat iPhone-urile la vânzare în China, dar a făcut câteva modificări la nivel de iOS pentru a fi în concordanţă cu cerinţele Qualcomm. Evident producătorul de cipuri a declarat că nu e de ajuns. Piaţa germană ar putea pierde acces la milioane de iPhone-uri, ceea ce e grav pe final de an, în perioada sărbătorilor.

Marea problemă a celor de la Apple e că a atacat Qualcomm chiar pe sol american, contestând monopolul său pe piaţa cipurilor, atât a procesoarelor, cât şi a modemurilor pentru terminalele mobile. Qualcomm a acuzat Apple că a tot folosit tehnologia sa fără a plăti. În ultimele ore firma condusă Tim Cook a anunţat oficial că îşi va retrage telefoanele din magazinele germane, respectând decizia autorităţilor.

E vorba despre modelele mai vechi care au cipuri de la firma Qorvo Inc. Qualcomm trebuie să depună o garanţie de 765 de milioane de dolari pentru a începe procedurile şi asta ar putea dura câteva zile, pe fondul sărbătorilor de iarnă. Oricât s-ar agita Apple, măsura intră în vigoare de îndată ce Qualcomm plăteşte suma.

Apple are 4300 de locaţii/reselleri care îi vând produsele în Germania, iar modelele scoase din magazine sunt iPhone 7 şi iPhone 8. Generaţia iPhone XS şi XR nu e afectată. Germania e o piaţă relativ mică pentru Apple, cu 10 milioane de unităţi vândute pe an, jumătate fiind totuşi modelele mai vechi. Cei chitiţi să cumpere un iPhone 7 şi 8 au în continuare produsele la retaileri third party, Apple fiind doar obligată să la scoată din magazinele proprii. Lovitura de imagine rămâne totuşi.

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×