Apple ameninta telefonul Palm Pre cu procese pentru patentele multi-touch

Autor:  | Publicat în:  Apple 1.110 ori
<b>Apple ameninta telefonul Palm Pre cu procese pentru patentele multi-touch</b>Palm Pre a fost cel mai promitator produs prezentat in cadrul showului CES 2009, trezind atat interesul jurnalistilor, cat si pe cel al publicului. Dar oare va supravietui acest viitor iPhone Killer disputei asupra patentelor, pe care Apple o va initia?...

Palm Pre a fost cel mai promitator produs prezentat in cadrul showului CES 2009, trezind atat interesul jurnalistilor, cat si pe cel al publicului. Dar oare va supravietui acest viitor iPhone Killer disputei asupra patentelor, pe care Apple o va initia?

La momentul prezentarii telefonului la CES 2009, Palm declara ca este gata de orice batalie legala declansata de lansarea terminalului. Dupa cum probabil stiti deja, majoritatea echipei care s-a ocupat de dezvoltarea noului Palm webOS provine din randul fostilor angajati Apple. Aceleasi persoane care au dezvoltat OS-ul lui iPhone au lucrat din greu la Palm Pre, astfel ca asemanarile intre terminale ar putea sa nu fie intamplatoare.

Lucrurile ar fi OK, daca Apple nu si-ar fi aratat dezacordul in legatura cu aceasta situatie si daca nu ar fi primit aprobarea recent pentru o serie de patente, care pun in pericol exista lui Palm Pre. Astfel, compania lui Steve Jobs poate ataca legal orice alta firma, care incalca unul dintre aceste patente multi-touch. Printre ele se numara si "implementarea interactiunii dintre unul sau mai multe degete ale utilizatorului cu ecranul telefonului".

Palm Pre suporta o astfel de functie, iar daca acest companii nu ajung la o intelegere, vom asista cu siguranta la un scandal.

Sursa: Mobilemag.com

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×