Apple ar intenţiona să cumpere Imagination Technologies, creatorul chipsetului grafic de pe iPad şi iPhone

Autor:  | Publicat în:  Apple 539 ori
<b>Apple ar intenţiona să cumpere Imagination Technologies, creatorul chipsetului grafic de pe iPad şi iPhone</b>Chiar dacă la ora actuală pe partea de software legat de gaming scorul e 1 la 0 pentru Samsung faţă de Apple, datorită acelor Game Tools de pe Galaxy S7, o să vedem că la capitolul GPU modelele iPhone din 2015 &icirc;ncă stau bine chiar şi fata...

Chiar dacă la ora actuală pe partea de software legat de gaming scorul e 1 la 0 pentru Samsung faţă de Apple, datorită acelor Game Tools de pe Galaxy S7, o să vedem că la capitolul GPU modelele iPhone din 2015 încă stau bine chiar şi fata de S7. Deci scorul ar fi 1 - 1. Apple vrea să se implice mai activ în dezvoltarea soluţiilor grafice pentru terminalele sale, manifestându-şi interesul pentru preluarea celor de la Imagination Technologies.

Ei sunt creatorii GPU-ului PowerVR, care se afla pe terminalele iPad şi iPhone. Surse apropiate de companie afirma că discuţiile legate de preluare sunt în stadiu avansat, dar Imagination Technologies refuză să comenteze pe această temă. În schimb, Apple a recunoscut oficial discuţiile cu acea firmă, dar a declarat şi că nu are de gând să facă vreo ofertă "deocamdată".

Compania britanică e consacrata datorită chipseturilor grafice PowerVR, folosite în cadrul SoC-urilor Apple din seria A de la modelul A4 încoace, pornind de la iPhone 4 şi iPod Touch 4th gen. Imagination are şi nişte probleme, pentru că nu a reuşit să îşi diversifice portofoliul, deşi şi-a încercat norocul în segmente că DIY sau Internet of Things, sau echipament ingineresc specializat.

În plus, în februarie au început restructurările şi a plecat şi CEO-ul. Săptămâna trecută s-au anunţat tăieri de 350 de joburi şi axarea pe producţia lui PowerVR. Achiziţia firmei ar însemna dezvoltarea in house a GPU-ului pentru iDevices, ceea ce înseamnă că gigantul din Cupertino nu va mai depinde de o firmă britanică relativ mică, evaluată la 500 de milioane de lire sterline.

Consider că gamerii pe iOS vor avea doar de câştigat din această măsură, mai ales că evoluţia lui PowerVR va sta şi la bazele implicării Apple în zona VR.

❗ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×