Apple ar lucra împreună cu Intel la hardware 5G pentru viitoare modele iPhone

861 ori
<b>Apple ar lucra împreună cu Intel la hardware 5G pentru viitoare modele iPhone</b>Pe lângă veștile despre posibila achiziție a gigantului Qualcomm apar și informații referitoare la parteneriatul dintre Apple și Intel, companii ce ar lucra împreună la hardware destinat conectivității 5G. Acesta ar urma să debuteze pe viitoare

Pe fondul agitaţiei din piaţa chipset-urilor şi modem-urilor provocată de tranzacţia Broadcom - Qualcomm (rămasă în aer deocamdată), Apple ar căuta noi parteneri pentru realizarea de modemuri 5G. Cei de la Intel colaborează deja cu Apple la un proiect de gen se pare.

O bună perioadă de timp Apple s-a bazat pe modemuri Qualcomm şi componente Broadcom pentru terminalele sale, dar acum după câteva procese cu Qualcomm şi perspectiva tranzacţiei mai sus menţionate, e nevoie de o soluţie de backup. Aceasta ar putea fi chiar Intel, care ar lucra deja la hardware pentru terminalele cu suport 5G. Apple şi Qualcomm se judecă deja de un an şi asta pe bază de brevete legate de conectivitate şi modemuri.

Intel aşteaptă de ani buni să aibă o cotă serioasă în zona componentelor smartphone şi dacă la chipset-uri nu a avut prea mare succes, la modemuri sau alte componente ar putea da lovitura. Sursele care au aflat de noua înţelegere, afirma că Intel are o "mică armată" de specialişti care lucrează la hardware 5G în acest moment. Marea problemă era că iPhone-urile nu reuşeau să ajungă la acea promisiune de viteze Gigabit, pe care o au mai toate smartphone-urile de top Android.

Limitările veneau din hardware-ul Intel, iar Apple ar fi decis să limiteze şi modemurile Qualcomm pentru a asigura o experienţă egală pentru toţi utilizatorii. Acum totuşi nu mai există nici o scuză şi ne aşteptăm că următoarele modele iPhone din 2018 să fie "5G Ready" şi gata de viteze Gigabit.

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×