Nokia ar urma să folosească chipset-uri Xiaomi Surge S1 pe viitoarele sale terminale din zona mid-range

1.004 ori
<b>Nokia ar urma să folosească chipset-uri Xiaomi Surge S1 pe viitoarele sale terminale din zona mid-range</b>O veste interesantă vine astăzi din China, veste ce ne dezvăluie că Nokia ar fi încheiat un parteneriat cu cei de la Xiaomi pentru integrarea de chipset-uri Surge pe viitoarele modele din zona mid-range. După cum probabil știți, în acest moment

După cum bine știți chinezii de la Xiaomi lucrează în acest moment și la procesoare proprii, un prim model fiind Surge S1 - chipset regăsit pe smartphone-ul Mi 5c. Deja am aflat că firma pregătește și noul model succesor Surge S2 și astăzi descoperim o veste și mai inedită ce are de-a face cu Nokia.

Unde este rolul Nokia în toată această ecuație? Ei bine, finlandezii se pare că tocmai ce au încheiat un parteneriat cu Xiaomi ce prevede utilizarea de procesoare Surge pe viitoarele terminale Nokia din zona mid-range.

Vestea vine din China și aflăm că pentru început procesorul Surge S1 va apărea pe smartphone-urile Nokia, un modul fabricat pe tehnologie 28nm ce vine echipat cu 8 nuclee Cortex-A53 tactate la o frecvență de 2.2 GHz. Se oferă suport VoLTE, eMMC 5.0, LPDDR3 RAM și o soluție grafică Mali-T860MP4.

Aflați că din punct de vedere al performanțelor, acest chipset este similar lui Snapdragon 625, HiSilicon 655, dar și lui MediaTek Helio P20 - așadar modele din zona mid-range. Posibil ca prin acest parteneriat cei de la Nokia să renunțe la utilizarea procesoarelor MediaTek, componente ce le-am văzut incluse în acest an pe modelul entry-level Nokia 3. 

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×