Apple brevetează un sistem cu camera duală şi zoom optic pentru viitoare modele iPhone şi alte terminale

722 ori
<b>Apple brevetează un sistem cu camera duală şi zoom optic pentru viitoare modele iPhone şi alte terminale</b>&Icirc;nainte să apară iPhone 6S au existat zvonuri că terminalul ar putea sosi cu o cameră duală, dar nu putem spune că le-am acordat o atenţie deosebită. Ei bine, azi aceste zvonuri revin &icirc;n actualitate, de această dată &icirc;n tandem...

Înainte să apară iPhone 6S au existat zvonuri că terminalul ar putea sosi cu o cameră duală, dar nu putem spune că le-am acordat o atenţie deosebită. Ei bine, azi aceste zvonuri revin în actualitate, de această dată în tandem cu un brevet şi cu gândul la debutul lui iPhone 7 de la toamnă.

Apple ar fi lucrat la un sistem de camere duale cu zoom optic de ceva vreme şi cel mai nou brevet de la Biroul SUA de Brevete şi Trademark-uri confirma acest lucru. Documentele companiei din Cupertino menţionează că invenţia acoperă un sistem de camere multiple ce oferă zoom optic utilizatorului. Toată această idee îmi aminteşte de optica modelului Huawei Honor 6 Plus spre exemplu, care la rândul său avea camere duale performante.

Revenind la brevet el menţionează că a doua cameră din mecanismul brevetat va captura o a doua imagine, ce ar putea avea o altă lungime focală şi un alt câmp vizual, faţă de ce a capturat prima cameră. Se pare că imaginile vor fi capturate simultan, iar prima cameră ar avea o lentilă cu o configuraţie cu lungime focală mai amplă decât a doua cameră.

Apple brevetează un sistem cu camera duală şi zoom optic pentru viitoare modele iPhone şi alte terminale

Al doilea câmp vizual va fi axat pe o a doua axă vizuală, aliniată cu prima, cea a camerei numărul 1. Ce înţelegem de aici e că vom primi un zoom mai performant şi imagini mai clare chiar şi la distanţă mai mare. Brevetul mai menţionează şi utilizarea potenţială a acestui sistem în tandem cu controllere de gaming.

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

iHunt Black Friday
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×