Apple cumpara ARM? Fara chipuri Snapdragon pe terminalele rivale?

Autor:  | Publicat în:  Apple 1.168 ori
<b>Apple cumpara ARM? Fara chipuri Snapdragon pe terminalele rivale?</b>Dupa ce a achizitionat producatorul de chipuri PA Semi si, conform zvonurilor si compania Intrinsity, din acelasi segment, Apple ar putea sa puna mana si pe ARM Holdings, firma din spatele chipseturilor ARM. Pretul vehiculat fiind de 8 miliarde de USD....

Dupa ce a achizitionat producatorul de chipuri PA Semi si, conform zvonurilor si compania Intrinsity, din acelasi segment, Apple ar putea sa puna mana si pe ARM Holdings, firma din spatele chipseturilor ARM. Pretul vehiculat fiind de 8 miliarde de USD.

Aceasta mutare ar putea pune in pericol companiile care lanseaza smartphone-uri bazate pe Qualcomm Snapdragon, chip dezvoltat de ARM Holdings. Aceasta firma a mai apartinut Apple in trecut, iar achizitionarea sa ar scadea costurile de productie ale noilor terminale Apple, fie ca e vorba de tableturi sau smartphone-uri.

La aceasta ora Qualcomm Snapdragon este folosit pe terminale de top, cum sunt HTC HD2, Google Nexus One si HTC Droid Incredible, dar oare va opri gigantul din Cupertino colaborarile cu rivalii de la HTC si Google, dupa cumpararea ARM? Evident, exista si alternative pentru producatorii de telefoane, cum ar fi NVIDIA si designurile sale SoC (Tegra2), sau Intel si chipul Moorestown.

Apple se numara printre cofondatorii ARM Holdings, impreuna cu o companie numita Acorn, dar drumurile celor 2 companii s-au despartit la un moment dat.

⚡ Cum poți beneficia de reduceri de până la 300 euro pentru device-uri dacă alegi pachetul de servicii Orange Love. Află de aici!
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×