Apple cumpara un designer de procesoare

1.004 ori
<b>Apple cumpara un designer de procesoare</b>Apple tocmai a facut o noua achizitie, care imbunatateste portofoliul sau, cumparand compania P.A. Semi Inc, un designer de procesoare cu un consum redus. Nici una dintre cele 2 companii nu a anuntat pretul la care s-a efectuat tranzactia, sau ce planuri...

Apple tocmai a facut o noua achizitie, care imbunatateste portofoliul sau, cumparand compania P.A. Semi Inc, un designer de procesoare cu un consum redus.
Nici una dintre cele 2 companii nu a anuntat pretul la care s-a efectuat tranzactia, sau ce planuri are Apple cu tehnologia celor de la P.A. Semi. Stim totusi ca aceasta ar putea fi utilizata pentru terminale care consuma mult curent, cum sunt laptopurile sau poate chiar celebrul iPhone, intr-o noua versiune. Purtatorul de cuvant al Apple, Steve Dowling a afirmat "Apple cumpara companii de mici dimensiuni din cand in cand si de obicei nu anuntam planurile oficiale in legatura cu acestea".

Achizitia a fost anuntat de catre cei de la Forbes.com si trebuie sa stiti ca P.A. Semi are sediul in Santa Clara si doar 150 de angajati. Compania a fost fondata in 2003 de catre Dan Dobberpuhl, designer sef al seriei de procesoare DEC Alpha, folosite in special la servere. Chipurile companiei sunt bazate pe arhitectura Power de la IBM, la care Apple a renuntat in 2005. Acum, Mac-urile folosesc chipurile produse de Intel.

P.A. Semi a afirmat totusi ca procesorul sau PWRficient are 2 "core-uri" de 2 GHz, comparabile cu chipurile Intel, avand un consum de 3 ori mai mic decat acestea. Publicul tinta al acestor procesoare sunt companiile militare si cele care produc echipamente de retea.

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×