De ce aș cumpăra un HTC Titan?

Autor:  | Publicat în:  HTC 1.760 ori
<b>De ce aș cumpăra un HTC Titan?</b>Eram circumspect în ce privește telefoanele de 4.3 inch și asta până când am primit unul dintre ele pentru review. Este vorba de un smartphone HTC cu Windows Phone 7.5 Mango și anume &ldquo;colosul&rdquo; taiwanezilor de la HTC. Există o versiune...

Eram circumspect în ce privește telefoanele de peste 4.3 inch și asta până când am primit unul dintre ele pentru review. Este vorba de un smartphone HTC cu Windows Phone 7.5 Mango și anume “colosul” taiwanezilor de la HTC. Există o versiune similară cu Android și anume Sensation XL. O să amintesc câteva lucruri pozitive, dar și mai puțin plăcute. Aveți la dispoziție și recenzia video a lui HTC Titan - aici.

1. Design

Am testat și HTC Evo 3D, iar diferența este mare. Vorbim de un telefon subțire, din metal cu materiale de calitate și o calitate a fabricației de top. Toată lumea îl remarcă datorită dimensiunilor pantagruelice, dar am rămas uimit să văd că intră fără probleme în buzunarul pantalonilor, mă gândeam că va avea loc doar în haină. Mai important decât asta este că-l poți utiliza fără probleme și te obișnuiești, iar apoi când treci la un telefon de 3.2 sau 3.5 inch ți se par foarte mici și nepractice.

De ce aș cumpăra un HTC Titan?

2. Sistemul de operare și aplicațiile

Dacă vrei să încerci o experiență nouă poți alege WP7. Nu s-a copiat de nicăieri și s-a pornit de la zero. Symbian Belle sau iO5 5 s-au inspirat din Android. Android are zeci de versiuni și fiecare producător de telefoane și-a pus amprenta asupra lui. Microsoft a ales să simplifice lucrurile și toate smartphone-urile ce le rulează sistemul de operare mobil au aceeași interfață. Testez și HTC Radar și nu vei da de nicio diferență. Găsiți aplicații în Windows Phone 7 Marketplace, au atins milestone-ul de 40.000 în urmă cu 2 - 3 zile. Le-am pus pe cele de twitter și facebook și modul în care au fost gândite corespunde filozofiei din spatele WP7.

Sistemul de operare și aplicațiile

3. Browsing

Se face cu ajutorul Internet Explorer și se mișcă exemplar. Uneori mi-a lăsat impresia că încarcă paginile mai repede decât telefoanele dual-core cu Android. De multe ori mi s-a amintit de către cei care comentează pe mobilissimo că nu numai hardware-ul contează ci și sistemul de operare și modul în care acest a fost optimizat. Nu mă gândeam că IE pe deviceuri mobile va impresiona.

Browsing

4. Camera foto și video

Are 8 Megapixeli și filmează HD, dar mi se pare a fi una dintre cele mai bune camere foto de pe vreun smartphone HTC. La fel de mult mi-a plăcut HTC Sensation. Au pus pe lateral și un buton pentru deschiderea și efectuarea de fotografii, un punct pozitiv. Imediat ce a sesizat un lucru interesant, apeși un buton și poți capta rapid.

Camera foto și video

Există și un revers al medaliei. Autonomia nu este punctul său forte. Am telefonul de la HTC și este un sample de test fabricat înainte ca smartphone-ul să intre în serie și s-ar putea ca produsul final să se descurce mai bine. Rezoluția este mică pentru un display de 4.7 inch și ai impresia că o parte din spațiu nu a fost folosit așa cum trebuie.

Mă gândesc cât de bine ar fi mers un display HD. Aplicațiile din WP7 Marketplace sunt în marea lor majoritate cu plată. Un dezvoltator trebuie să monetizeze prin prețul aplicației și nu are alternativa din Android Market reprezentată de reclamele de tip ads. Dacă s-ar încerca ceva similar pe telefoanele cu WP7 se vor lovi de numărul relativ mic de telefoane vândute și implicit piața de desfacere a aplicației.

Se adaugă și prețul de 2.599 lei. Datorită lui nu o să achiziționez un HTC Titan în viitorul apropiat.

Telefon mobil
Date tehnice
HTC Titan
EcranS-LCD de 4.7 inch cu rezoluție 480x800 pixeli și 16 milioane culori
Procesor1.5 GHz
Memorie512 MB RAM și 16 GB spațiu de stocare
GPUAdreno 205
Sistem de operareWindows Phone 7.5 Mango
Conectivitate3G cu viteză de download de până la 14.4 Mbps, Wi-Fi b/g/n, DLNA, bluetooth 2.1, microUSB, jack de 3.5 mm
Cameră foto și video8 Megapixeli și filmează HD, cameră secundară de 1.3 Megapixeli
Baterie1.600 mAh
Greutate160 gr.
Dimensiuni131.5 x 70.7 x 9.9 mm
Preț2.599 lei
⚡ Poți obține extra 20 euro pentru accesorii, cumpărând telefonul OnePlus 6T folosind acest link.
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×