Apple este cu un pas mai aproape să își producă propriile display-uri; Investește în panouri MicroLED

949 ori
<b>Apple este cu un pas mai aproape să își producă propriile display-uri; Investește în panouri MicroLED</b>Cu toate că Apple obține un profit generos de pe seama dispozitivelor aduse pe piață, există metode prin care profitul poate crește și mai mult. Una ar fi producerea propriilor ecran, o idee pe care americanii o au în vedere în această

Încă de prin 2016 știm faptul că Apple familiarizează cu ideea dezvoltării de display-uri in house, la acea vreme sosind zvonuri referitoare la producerea unor panouri micro LED pentru Apple Watch. Au urmat pe finalul anului trecut și câteva brevete asociate acestei tehnologii pentru display-uri, iar acum aflăm extra detalii despre planurile americanilor pin intermediul unui raport marca Bloomberg.

Descoperim că Apple ar fi început deja producerea propriilor sale display-uri în cadrul unei fabrici secrete aflate aproape de sediul său din California. Aici sunt dezvoltate aparent ecrane pentru teste și vorbim despre modele cu tehnologie MicroLED ce folosește compuși emițători de lumină diferiți față de cei de pe panourile OLED, modalitate prin care se obține un consum redus de energie și device-uri mai slim.

Producerea acestor display-uri este mult mai dificilă decât cea a panourilor OLED și aflăm grație raportului Bloomberg faptul că în acest moment tehnologia este într-un stagiu avansat de dezvoltare și că primele dispozitive o vor adopta în doar câțiva ani. Se afirmă și că acest proiect al celor de la Apple este unul ambițios, unul care va cântări serios pe piață - asta pentru că la ora actuală compania se bazează pe alți producători pentru ecranele folosite pe dispozitivele sale.

Pe viitor toate acestea vor fi produse la nivel intern și nu ar fi exclus ca și alte companii să apeleze la Apple pentru asemenea panouri cu tehnologie MicroLED unice pe piață. La ora actuală fabrica din California nu este suficient de mare pentru producția în masă, astfel că Apple ar putea apela și la externalizarea producției. 

Până atunci însă așteptăm ca viitoarele produse ale companiei să includă atât panouri OLED, cât și variante LCD.

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×