Apple iPhone XS Max testat de DxOMark: clar peste iPhone X, dar sub Huawei P20 Pro la zoom, Bokeh

1.970 ori
<b>Apple iPhone XS Max testat de DxOMark: clar peste iPhone X, dar sub Huawei P20 Pro la zoom, Bokeh</b>Pe masa de teste a celor de la DxOmark a sosit în ultima perioadă și smartphone-ul Apple iPhone XS Max, telefon testat în detaliu la capitolul cameră foto de către acești experți. Astăzi descoperim cum se prezintă noul iDevice, cel mai mare

După tot soiul de teste mai mult sau mai puţin complexe, iPhone XS Max primeşte astăzi şi verdictul celor de la DxOMark. Francezii i-au apreciat capacitatea optică cu 105 puncte, ceea ce îl pune pe locul 2 în ierarhia all time a telefoanelor, după Huawei P20 Pro şi ale sale 109 puncte. Saltul faţă de iPhone X (97 puncte) e totuşi însemnat. Aflaţi la ce concluzii au ajuns cei de la DxOMark mai jos.

Mostra foto iPhone XS Max

Apple iPhone XS Max vine cu o cameră duală în spate, cu doi senzori de 12 megapixeli, unul cu obiectiv wide şi unul telephoto. Ambele camere au stabilizare optică, iar cea wide oferă o deschidere F/1.8, în vreme ce camera telephoto are deschidere F/2.4. Aceasta din urmă oferă şi zoom optic 2X. La pachet vine şi un bliţ Quad LED şi avem capacitate de captură video 4K la 60 FPS şi pentru prima oară captura audio stereo la filmare.

Pentru selfie avem o cameră de 7 MP cu deschidere F/2.2. Trebuie spus şi că Apple a plusat la nivel de AI, cu Smart HDR şi cu reglajul F stop de după realizarea fotografiei, în mod Portrait. Acestea sunt doar aspectele teoretice, deci hai să vedem cum stăm cu practica. DxOMark s-a declarat impresionat în special de calitatea capturii video în situaţii de iluminare puternică.

Filmările realizate ziua pe soare puternic oferă un dynamic range excelent, culori foarte vii şi nivel ridicat al detaliilor. Stabilizarea este foarte eficientă şi tremuratul imaginii tinde spre zero. Şi la fotografii stă bine, mai ales la expunerea la exterior. Nivelul de detalii este foarte ridicat, iar culorile sunt plăcute privirii. 

Mostra foto iPhone XS Max

Un neajuns a fost totuşi găsit la zoom, care putea fi mai bun. Chiar dacă stă mai bine decât iPhone X, iPhone XS Max generează Luminance Noise (zgomot ce apare în captura digitală atunci când luminozitatea pixelilor coloraţi este afectată, dar nu şi culoarea în sine) la zoom şi pierde detalii mai mult decât alţi rivali high end. Spre exemplu îl întrec la acest capitol Galaxy Note 9 şi Huawei P20 Pro.

Mostra foto iPhone XS Max

Un mare plus al lui iPhone XS Max este constanţa, lucru pe care îl confirmăm pe iPhone-uri de ani buni. Fotografiile vor ieşi mereu bine, indiferent de situaţie şi Apple nu scoate pe piaţă telefoane care dau rateuri, refocalizari, blurari, cadre cu probleme. Modul Portrait izolează foarte bine subiectul, iar sistemul de autofocalizare este "unul dintre cele mai bune testate de noi", afirmă DxOMark.

Mostra foto iPhone XS Max

Pe de altă parte se găseşte și o sub expunere în fotografiile cu bliţ şi Luminance Noise în condiţii de contrast ridicat în situaţii low light. Observ că în ciuda laudelor aduse la video, aici scorul este de doar 96 de puncte, iar aici a pierdut câteva puncte la filmarea low light, unde apare acelaşi zgomot Luminance. Cel mai mic scor îl are acest telefon la Bokeh, doar 60 de puncte, pentru că apar erori de estimare a adâncimii imaginii.

Mostra foto iPhone XS Max

Totuşi lucrurile stau mai bine decât la iPhone X, asta e sigur. Se văd mai bine detaliile feţei şi părului unui subiect uman spre exemplu. Bokeh-ul de noapte parcă e mai puţin impresionant decât am văzut la rivali. Revin puţin la video, unde stabilizarea a fost la fel de bună şi la 30 şi la 60 FPS, dar uneori captura devine instabilă la nivel de balans de alb când filmezi la interior.

Practic totul este excelent, minus zoom şi acel zgomot Luminance, plus Bokeh faţă de Huaweui P20 Pro să zicem. A se remarca totuşi că iPhone XS Max bate Galaxy Note 9 cu 2 puncte. Aşteptăm acum să vedem şi unde intră Xperia XZ3 în top. Şi vom reveni şi noi cu păreri despre camera acestui iPhone în maxim o săptămână

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Susțin Mobilissimo cumpărând prin linkuri de afiliere:

*Cumpărând, accesând magazinele prin aceste link-uri/ sigle, ajuți la finanțarea site-ului Mobilissimo prin procentul pe care noi îl primim în urma vânzării, de la retaileri. Pe tine nu te costă nimic, dar pe noi ne ajută să rămânem independenți și să devenim și mai buni în ceea ce facem. MULȚUMIM! :)

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×