Apple va deschide primul său data center din China, ajutând la lupta cu producătorii locali de telefoane

893 ori
<b>Apple va deschide primul său data center din China, ajutând la lupta cu producătorii locali de telefoane</b>Se pare că numeroasele vizite în China ale lui Tim Cook au avut ca scop principal discuții pe seama deschiderii unui data center în această regiune, fapt ce va fi pus în aplicare foarte curând. Gigantul din Cupertino ar fi pregătit investiții în valoare

E de ajuns să te uiţi peste numărul de vizite pe care Tim Cook le-a efectuat în China de când este CEO şi vei înţelege importanţa acestei pieţe pentru Apple. Cu toate acestea lupta cu producătorii locali e foarte strânsă şi firma din Cupertino tocmai a plusat, prin înfiinţarea unui data center local.

Apple a colaborat cu o firmă locală de data management şi va deschide primul centru de stocare a informaţiilor la nivel local, unul care se aliniază cu cerinţele autorităţilor. Acestea au solicitat ca firmele internaţionale să stocheze datele utilizatorilor pe servere aflate în ţară. Conform unui reportaj din The New York Times acest data center are şi rolul de a îmbunătăţi viteza şi soliditatea produselor şi serviciilor companiei americane, respectând şi cele mai noi reglementări.

Creatorul lui iPhone a subliniat că nu va exista loc de back door în data center şi autorităţile din China (şi nici din SUA) nu vor putea accesa datele publicului. Respectiva construcţie este doar o parte a investiţiei de 1 miliard de dolari pregătită de Apple pentru cea mai populată ţară din lume. Data centerul va fi realizat in orasul Guizhou, iar firma condusă de Tim Cook are de gând să înfiinţeze şi centre de Cercetare şi Dezvoltare în Shanghai şi Suzhou.

În condiţiile în care iPhone-urile sunt produse în China, acolo are loc şi stocarea datelor şi cercetarea şi dezvoltarea, cred că Donald Trump nu vede deloc cu ochi buni aceasta apropiere de asiatici. Să sperăm că vor fi condiţii de muncă mai bune la data centere faţă de fabricile Foxconn, care au creat destul de mult timp imaginea de "diamant însângerat" a telefoanelor Apple.

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×