Apple lucrează la un iPhone cu ecran ce emite sunet ca LG G8; Iată un brevet

1.207 ori
<b>Apple lucrează la un iPhone cu ecran ce emite sunet ca LG G8; Iată un brevet</b>După ce am scăpat de camerele frontale și le-am pus pe un periscop, pe o porțiune glisantă, sau chiar în spate, atunci când avem două ecrane (Vivo Nex Dual Display), e momentul să scăpam și de difuzorul pentru convorbiri

După ce am scăpat de camerele frontale și le-am pus pe un periscop, pe o porțiune glisantă, sau chiar în spate, atunci când avem două ecrane (Vivo Nex Dual Display), e momentul să scăpam și de difuzorul pentru convorbiri. Sharp dădea startul trendului cu modelele Aquos Crystal, iar LG a continuat trendul cu flagshipul LG G8 ThinQ prezentat la MWC 2019. Acum și Apple evoluează în aceeași direcție.

LG a prezentat o soluție Crystal Sound OLED Display, care transformă o parte a ecranului unui smartphone în difuzor, eliminand nevoia de earpiece. Un brevet recent descoperit online indică faptul că și Apple are în plan ceva similar. Brevetul menționează o "mișcare pistonică", adică o mișcare de diafragmă a difuzorului și modul în care un ecran întreg se poate transforma într-o componentă hardware de acest tip.

Documentele oficiale menționează designuri diferite și includ imaginea de mai sus. Sharp folosise un sistem de conducție a a sunetului/vibrațiilor prin os/mandibulă/craniu spre urechea internă, iar sisteme similare au unele căști comercializate acum. LG are o abordare diferită, mizând pur și simplu pe transformarea ecranului în difuzor.

Sunt și televizoare Sony care au această funcționalitate, din câte știu. În eterna cursă spre ecrane edge to edge, aceasta pare abordarea logică pentru un iPhone viitor.

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×