Apple pregăteşte o cameră cu night vision şi lentilă cu unghi generos de vizualizare; Iată brevetul asociat

669 ori
<b>Apple pregăteşte o cameră cu night vision şi lentilă cu unghi generos de vizualizare; Iată brevetul asociat</b>Potrivit unor brevete recent descoperite se pare că Apple pregătește o cameră foto cu lentilă wide angle și funcție night-vision, sistem pe care l-am putea vedea implementat la un moment dat pe un iPhone. Din schița asociată

Dacă Samsung jonglează cu brevete pe bază de ecrane duale, Apple pare a prefera optica evoluată pentru prototipurile sale. Mai nou aflăm că firma din Cupertino a înregistrat în Taiwan un brevet ce implică o lentilă ultra wide angle pentru iPhone, plus capacitate de vizualizare nocturnă.  

Întregul sistem provine dintr-un brevet mai complex care menţionează un inginer de optică, care a lucrat la Fujifilm înainte să colaboreze cu Apple. Sunt detalii despre night vision, imagini infraroşu şi capturarea luminii în lungimi de bandă între 800 nm şi 1300 nm. Rezultatul ar fi o cameră capabilă printer altele de diagnostice medicale, inspectarea alimentelor sau night vision.

Brevet Apple

Scanarea adâncimii imaginii este o altă utilizare, care aminteşte de tehnologia lui Face ID. Mecanismele acestea au în brevet asociată şi o lentilă wide angle, cu unghi mult mai generos de vizualizare faţă de cel clasic. Este menţionat în documente un obiectiv cu deschidere F/2.0 şi unghi diagonal de vizualizare de 84 de grade, cu distorsionare nu mai mare de 2%.

Apple ar fi bazat specificaţiile pe camera F/1.8 de pe iPhone 7. Identificarea de coduri QR a fost doar începutul pentru camerele de iPhone, care par să fie gata pentru utilizare nocturnă, în câmp medical sau domeniu alimentar, dacă brevetul va fi pus la treabă.

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×