Apple - un brand de 153 miliarde dolari. Google trece pe locul doi

Autor:  | Publicat în:  Financiare 1.627 ori
<b>Apple - un brand de 153 miliarde dolari. Google trece pe locul doi</b>Un raport interesant relevă faptul că Apple ar fi devenind cel mai valoros brand din lume cu o valoare de piață de peste 150 miliarde dolari. Google ocupa această poziție până în 2011. Creșterea Apple se datorează și avansului incredibil...

Un raport interesant relevă faptul că Apple ar fi devenind cel mai valoros brand din lume cu o valoare de piață de peste 150 miliarde dolari. Google ocupa această poziție până în 2011. Creșterea Apple se datorează și avansului incredibil generat de iPhone și iPad. îmi amintesc că la lansarea iPad din aprilie 2010 se vorbea doar de faptul că va acoperi o nișă și nimic mai mult, dar uite că a generat vânzări pe care nici cele mai optimiste pronosticuri nu le-a anticipat.

Alături de Apple apar companii cu tradiție precum Coca-Cola, BMW, HSBC, Disney. Facebook intră în top cu creșteri impresionante atingând 19.1 miliarde dolari.

Observați cât de sus te pot aduce două deviceuri bine puse la punct și secondate de un sistem de operare mobil revoluționar - iOS. Normal că și linia de laptopuri a adus un plus la atingerea sumei de 150 miliarde dolari.

Pe termen lung cred că Google cu atuurile sale printre care și Android va urca din nou pe primul loc. Este interesant dacă Apple în domeniul telefoanelor de tip smartphone va crea și un mobil mai ieftin spre a intra puternic și în piețele emergente ce până acum au fost oarecum nebăgate în seamă de gigantul american.

Cererea mare de iPad 2 face ca previziunile pe 2011 să fie pozitive în ce privește Apple și este aștept cu mare interes următorul lor smartphone - iPhone 5.

sursa foto

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×