Apple va renunţa la iPhone în 15 ani, în favoarea unui headset VR/AR, prezice un reputat analist

635 ori
<b>Apple va renunţa la iPhone în 15 ani, în favoarea unui headset VR/AR, prezice un reputat analist</b>Reputatul analist Gene Munster, de la Piper Jaffray are o viziune interesantă a viitorului, cu privire la device-urile Apple. Astfel, el prezice că &icirc;n maxim 15 ani firma din Cupertino va renunţa la seria iPhone &icirc;n favoarea unui gadget...

Reputatul analist Gene Munster, de la Piper Jaffray are o viziune interesantă a viitorului, cu privire la device-urile Apple. Astfel, el prezice că în maxim 15 ani firma din Cupertino va renunţa la seria iPhone în favoarea unui gadget revoluţionar.

Ar fi vorba despre un sistem augmented reality/virtual reality, un headset AR/VR, care va integra senzori şi camere de top. El va combina imaginile holografice, cu cele reale, iar Munster afirmă şi că următorul pas în evoluţia smartphone-urilor va fi în cele din urmă headsetul. Având în vedere cât de greu a evoluat Google Glass nu putem garanta totuşi succesul unui astfel de produs.

Apple are deja destul de multe brevete în zona VR şi AR, plus câteva legate de ochelari smart şi headseturi. Realitatea virtuală e la mare căutare, firme ca Samsung, Facebook, HTC sau Sony implicându-se deja activ în proiecte. Deocamdată headseturile VR depind de multe cabluri, de computere şi terminale smart, nefiind chiar foarte portabile.

Gene Munster consideră şi că la anul vom vedea primele produse AR/VR bazate pe iPhone şi iPad, iar în 2018 Apple va oferi dezvoltatorilor modele "certificate pentru iPhone şi iPad" pentru a dezvolta software. Conceptul de "realitate mixtă" sună puţin înspăimântător, chiar şi de la un analist!

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×