Aşa arată un telefon cu adevărat edge to edge şi cu format atipic totuşi, glisant

3.923 ori
<b>Aşa arată un telefon cu adevărat edge to edge şi cu format atipic totuşi, glisant</b>În acest moment mulți producători folosesc termenul "edge-to-edge" pentru produsele din portofoliu, dar asta nu prea este complet adevăra ținând cont de muchiile handset-urilor. Vedem astăzi prin intermediul unui concept cum ar putea arăta

Toată lumea goneşte după conceptul de ecrane edge to edge, în rândul producătorilor de telefoane. Unii taie din bărbia telefoanelor, alţii din "frunte", iar alţii lasă margini mari sus şi jos, dar le fac pe cele laterale subţiri, cum am văzut la Google Pixel 2 şi Xperia XA1. Totuşi din când în vedem şi terminale cu adevărat edge to edge precum cel de mai jos.

Concept

Mi se pare inedit că nu observ nici urmă de difuzor pentru convorbiri la acest model misterios, care e şi foarte îngust şi foarte compact. Secretul său? Vine cu un mecanism slider, care a fost la modă la începutul anilor 2000, mai ales pe telefoane Nokia, dar şi Motorola. Ideea e următoarea: ecranul rămâne total edge to edge şi e foarte subţire, iar componentele importante se află în zonă care glisează dedesubt.

Concept

Plus că dacă nu foloseşte un difuzor piezoelectric, îl poate integra pe cel standard în porţiunea glisantă, care urcă fix spre urechea utilizatorului, alunecând în sus. Vedem de altfel această idee în clipul pe care îl puteți găsi aici. Dacă mă întrebaţi pe mine, aş vedea Sharp sau LG producând un astfel de terminal, eventual Fujitsu sau NEC, care au mai avut proiecte concept trăznite de acest gen.

Cu o glisare am dezvălui şi camera frontală şi difuzoarele. 

Material Video Promovat:

Teste acoperire și viteză 5G în București prin Speedtest Ookla, în rețeaua Orange

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×