Aventurile unui "Mobilissimo" În ziua IV. de Mobile World Congress din Barcelona - Viteza e totul! :)

Autor:  | Publicat în:  MWC 1.118 ori
<b>Aventurile unui "Mobilissimo" În ziua IV. de Mobile World Congress din Barcelona - Viteza e totul! :)</b>Ca în fiecare zi prima oprire este la centrul de presă de la MWC, pentru că de obicei seara nu apuc să trimit toate materialele către redacție. Servesc de obicei un ceai și niște biscuiți care sunt la liber pentru toți jurnaliștii, dar...

Ca în fiecare zi prima oprire este la centrul de presă de la MWC, pentru că de obicei seara nu apuc să trimit toate materialele către redacție. Servesc de obicei un ceai și niște biscuiți care sunt la liber pentru toți jurnaliștii, dar automatul are și cafea, capucino etc. Sunt răcit, vremea de aici m-a păcălit așa că destul de des mă ia cu dureri de cap, câteodată poate și asta contribuie la atitudinea câteodată nu prea prietenoasă pe care o am:) Per total încerc să fiu cât mai obiectiv posibil, dar anumite lucruri din orice perspectivă am privii, tot triste rămân.

Adrenalina s-a cam terminat, acum fac "muncă de jos" adică merg de la stând la stand și fac tot ce e posibil pentru a face cât mai multe preview-uri cu putință. Probabil unii se gândesc că e un lucru foarte simplu. Câteodată nu e. De multe ori anumite discuții țin mai mult decât durează filmările, până afli unde în stand sunt acele dispozitive pe care tu le cauți, poate găsești pe cineva să ți le prezinte poate nu. în general personalul este foarte drăguț dar unele firme, au politica de a nu trimite pe cineva pentru a prezenta produsele, iar altele din potrivă, au oameni special instruiți pentru asta, mi se pare cumva mai la locul ei a doua variantă.

Sony

Mergi cu drag la ei și termini foarte repede, iar timpul este esențial. După ce trec pe la 3-4 standuri, revin la centrul de presă ca să trimit materialele. în principiu nu prea apuc să fac altceva, iar de telefoane nu pomenesc aici, pentru că ele sunt oricum luate la puricat fiecare în parte în articole separate. Ce ar mai fi interesant de spus, este standul României, care este chiar lângă centrul de presă, dacă nu ești atent când ieși chiar te lovești de standul Allview, ei fiind chiar pe colț :) Am discutat cu ei, dar voi probabil știți deja dacă ne urmăriți tot timpul.

Standul Romaniei la Mobile World Congress

Un lucru interesant care mi-a atras atenția a fost acel dispozitiv "fuel cell" pentru a genera curent din apă cu ajutorul unei pastile, cu care îți poți încărca telefonul sau alt device când nu ai altă posibilitate. și ceasul de la Sony a fost un lucru interesant de văzut, iar pentru detalii o să vă rog să citiți articolele care vor fi publicate în timpul zilei.

fuel cell

Ieri am mâncat un hamburger bunicel la 4,5 euro, cam mititel, dar foarte bun în comparație cu sandvișurile care se vând aici. Am înțeles că în Barcelona cam așa e peste tot, adică.. se ia o mini-baghetă, se taie în două și se pune: șuncă... - gata, ăsta e sandwișul :) Sau în loc de șuncă cașcaval, dar nu și altceva. Mi se pare ciudat că nu ai posibilitatea să ai și șuncă și cașcaval și niște verdeață sau sos într-un loc. Probabil există dar din experiența mea de până acum, asta reiese.

Sandwis

hamburget

încă este foarte multă lume aici, deși scade numărul vizitatorilor, cel puțin a celora care au legitimații, pentru că există puncte speciale de colectare a legitimațiilor în niște cutii mari de plexiglas, unde ești rugat să îți lași legitimația dacă nu mai ai de gând să revii, iar aceste cutii nu mai sunt goale, plus că nu toată lumea le arunca acolo, poate le păstrează ca suvenir.

Colectare legitimatii MWC 2012

Anul trecut am scris că Apple chiar dacă nu participa la MWC este foarte prezentă din cauza vizitatorilor, foarte mulți dintre ei având iPhone. în acest an parcă am văzut mult mai multă diversitate, adică nu vedeam iPhone la fiecare pas, în schimb ce mi-a atras atenția, foarte mulți jurnaliști au MacBook-uri, dar nu neapărat și iPhone.

MacBook-uri la MWC

Am mai observat față de anul trecut că firmele nu mai aruncă în tine cu pixuri, usb-uri cu press-kituri. Acum majoritatea îți dau o țidulă mică cât un bilet de tramvai, sau o carte poștală cu semințe integrate (cazul lui Panasonic) pe care este tipărită adresa de web de unde poți da jos informația, sau îți spun să intri pe site-ul lor că găsești acolo. într-un fel mă bucur pentru că probabil nu aș putea lua cu mine absolut tot având în vedere limitarea la greutate a bagajelor în avion :)

Pixuri

Ieri am fost informați că trebuie să ieșim pe altă poartă din cauză că ieșirea principală e blocată de protestul unor studenți. Proteste am mai avut, cei de la metrou, dar noroc că nu au întrerupt lucrul că altfel nu știam cum să ajung aici. Deși scriu de ieri, e încă azi (29 feb) și sunt în centrul de presă, jumătate dintre lumini au fost stinse de 15 minute, este semnul că trebuie să plecăm... au venit și cei de la curățenie și au cam șters toate mesele, e vremea să mă ridic și eu.

Exit

Mâine (adică azi) e ultima zi, probabil va trebui să trag tare ca să termin ce mi-am propus, nici vorbă să pot vedea toată expoziția, e imensă. Tot răcit sunt, cu mai puține dureri de cap decât ieri sau alaltăieri și încep să am un sentiment de tristețe că se termină dar îmi revin când mă gândesc că mai e totuși și mâine o zi și am timp să vad Barcelona :)

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×