Bitcoin prinde la romani; Avem deja un bancomat Bitcoin În București și notorietate la nivel internațional

1.202 ori
<b>Bitcoin prinde la romani; Avem deja un bancomat Bitcoin În București și notorietate la nivel internațional</b>Cei de la Reuters au scris un material interesant despre România și evoluția trendului Bitcoin la noi în țară. Am aflat cu această ocazie că există în București un bancomat bitcoin și popularitatea monedei digitale crește la noi în țară....

Cei de la Reuters au scris un material interesant despre România și evoluția trendului Bitcoin la noi în țară. Am aflat cu această ocazie că există în București un bancomat bitcoin și popularitatea monedei digitale crește la noi în țară.

Până acum, în România tranzacțiile în bitcoin se realizau prin transferuri bancare sau fata în față. Primul ATM bitcoin de la noi a fost deschis în luna mai, iar interesul legat de această monedă e cel mai mare din regiune la noi. în Oradea există deja o bursă de schimb Bitcoin, cu tranzacții ce au ajuns de la 1.57 milioane de dolari. Multă vreme Bitcoin a fost văzut că un lucru negativ la nivel global, fiind folosit pentru a plăti asasini, în rețelele de prostituție sau în traficul de droguri.

Moneda e încă la începuturi în Europa, în vreme ce în SUA are aportul și suportul din partea unor investitori de pe Wall Street și capetele luminate din Silicon Valley. George Rotariu (BitcoinRomania.ro) a deschis acest ATM Bitcoin din București în colaborare cu firma Bitcoiniacs din Vancouver. Problema cea mare e fundamentul legislativ pe care trebui să se bazeze această inițiativă. încă se discută cu oficialii și mai ales operatorul bitcoin din Oradea are nelămuriri cu privire la identitate sa de bursă, bancă sau firmă de transfer financiar.

O mare problemă aici o reprezintă hackerii, care pot fura milioane de dolari cu un click, iar hackul este la el acasă în România, țara noastră fiind cotată de un studiu Verizon din 2012 drept a doua din lume la hacking după China. Vă vedeți copiii cumpărând telefoane în viitor pe bitcoins?

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×