Camerele digitale pe moarte din cauza lui iPhone 4 și iPhone 4S! Iată evoluția iFotografierii!

Autor:  | Publicat în:  Apple 1.506 ori
<b>Camerele digitale pe moarte din cauza lui iPhone 4 și iPhone 4S! Iată evoluția iFotografierii!</b>Seria de imagini de mai jos arată foarte clar cum a evoluat calitatea camerelor de pe terminalele iPhone, ducând în acest mod treptat la scăderea popularității aparatelor foto point and shoot. și asta nu o spunem doar noi, ci și Flickr, unde...

Seria de imagini de mai jos arată foarte clar cum a evoluat calitatea camerelor de pe terminalele iPhone, ducând în acest mod treptat la scăderea popularității aparatelor foto point and shoot. și asta nu o spunem doar noi, ci și Flickr, unde iPhone 4 devenise la un moment dat o "cameră" mai populară decât modele Canon și Nikon de top.

și iPhone 4S a urcat rapid în top, aflându-se deja pe locul 2 în segmentul de cameraphone-uri de pe Flickr și întrecându-se tot cu modele Apple pentru primele locuri (3GS și iPhone 4). Cu handseturi ca iPhone 4S, Samsung Galaxy S II, Nokia N8 și Xperia Arc, cine mai are nevoie de un aparat point and shoot? Ca să nu mai menționăm faptul că aparatele foto nu sunt niciodată la fel de slim și de bine interconectate ca și telefoanele, care acum ne permit să postăm într-o secundă pe Twitter, Flick, YouTube, Facebook orice fotografie sau clip realizat.

Un studiu al celor de la NPD Group arata că numărul de fotografii realizate cu smartphone-uri a crescut la 27%, față de 17% în 2010. între timp, numărul de camere point and shoot a scăzut cu 17% în acest an, consumatorii cheltuind cu 18% mai puțin pe astfel de device-uri în noiembrie. Cu servicii ca Instagram câștigând tot mai mult teren (26 de fotografii postate pe secundă), prezenta telefoanelor în procesul de fotografiere și upload a devenit crucială.

în aceste condiții, cum pot oare producătorii de aparate foto să mai concureze cu telefoanele? O soluție ar fi să vândă device-uri cu lentile detașabile sau să asigure un zoom optic mai mare de 10x, pentru a fi siguri că depășesc performanțele unui smartphone.

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×