Canon și Nikon lovite de ascensiunea smartphone-urilor cu camere high end; Profiturile scad!

1.248 ori
<b>Canon și Nikon lovite de ascensiunea smartphone-urilor cu camere high end; Profiturile scad!</b>Revoluția camerelor foto de pe terminalele mobile pare a afecta producătorii de camere și nu e vorba aici doar despre "săpuniere", ci chiar și despre unele modele DSLR. Pe fondul acestei evoluții, Nikon și Canon au scăzut predicțiile pentru anul...

Revoluția camerelor foto de pe terminalele mobile pare a afecta producătorii de camere și nu e vorba aici doar despre "săpuniere", ci chiar și despre unele modele DSLR. Pe fondul acestei evoluții, Nikon și Canon au scăzut predicțiile pentru anul fiscal încheiat în martie 2014.

Producătorul de lentile Tamron nu are nici el predicții prea bune, după ce a vândut cu 22% mai puține lentile interschimbabile în acest an, față de anul trecut. De vina ar fi atât economia globală, cât și unitățile rămase în stoc, dar și popularitatea cameraphone-urilor. Văzând modele că Galaxy S4 Zoom, Lumia 1020 sau Sony Xperia Z1 în acțiune și luând în calcul și accesoriile speciale foto Sony pentru telefoane, înțelegem pesimismul celor de la Canon și Nikon.

E drept și că nu există smartphone pe piața care să concureze cu un DSLR de calitate, dar pe partea de portabilitate, accesibilitate ca preț și conectivitate, telefoanele câștigă. Loviturile de grație sunt date atunci când artiști foto consacrați trec la Lumia 1020 și deschid expoziții de fotografii realizate cu acest handset în detrimentul unui DSLR... Nokia și Sony par a fi două branduri care îngroapă camerele foto. Credeți că o vor face și în anii următori?

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Black Friday Direct:

*Cumpărând accesând magazinele prin aceste link-uri/ sigle, ajuți la finanțarea site-ului Mobilissimo prin procentul pe care noi îl primim în urma vânzării de la retailer. Pe tine nu te costă nimic, dar pe noi ne ajută să rămânem independenți și să devenim buni în ceea ce facem. MULȚUMIM! :)

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×