Care e secretul rezistenţei la apă pentru Samsung Galaxy S7, S7 Edge?; Disecţia terminalelor dezvăluie mecanismele implicate (Video)

2.992 ori
<b>Care e secretul rezistenţei la apă pentru Samsung Galaxy S7, S7 Edge?; Disecţia terminalelor dezvăluie mecanismele implicate (Video)</b>&Icirc;l mai ţineţi minte pe JerryRigEverything? El are canalul YouTube care ne-a prezentat disecţia lui Samsung Galaxy S7 Edge cu c&acirc;teva zile &icirc;n urmă, ocazie cu care am văzut mai de aproape sistemul său de răcire. Azi aflăm şi care e...

Îl mai ţineţi minte pe JerryRigEverything? El are canalul YouTube care ne-a prezentat disecţia lui Samsung Galaxy S7 Edge cu câteva zile în urmă, ocazie cu care am văzut mai de aproape sistemul său de răcire. Azi aflăm şi care e secretul din spatele rezistenţei la apă pentru S7 şi S7 Edge.

Cel mai interesant aspect aici e faptul că terminalele rezistă la contactul cu apă şi fără să aibe capace din plastic pentru jackul audio sau portul microUSB. Sud coreenii au folosit mecanisme de sigilare din cauciuc pentru a proteja punctele slabe, precum jackul audio, butonul Power sau tray-ul slotului SIM, pe unde ar fi putut intra apă.

Samsung s-a asigurat şi că toate componentele sunt bine fixate, utilizând mult material adeziv, pentru a le păstra neatinse de lichide sau umezeală. Când vine vorba de difuzorul pentru convorbiri lucrurile devin interesante, inginerii folosind o grilă foarte fină, care foloseşte tensiunea de suprafaţă, pentru a permite aerului şi sunetului să treacă, dar nu şi apei.

Limitarea e aici de adâncime (1.5 metri) şi de timp (30 de minute), după care procedeul nu mai funcţionează. Samsung s-a şi asigurat contra daunelor acvatice, incluzând sigilii, care sunt albe dar se fac roz odată ce sunt atinse de apă, alte lichide sau abur, anulând astfel garanţia. În clipul de mai jos aflăm şi că placa de bază nu e hidrofoba, deci picăturile de apă pot adera la componente.

În concluzie nu e recomandat să scufundaţi handsetul în apă, ci mai degrabă să vă simţiţi încrezători când îl folosiţi în ploaie. Vă reamintim şi că S7 şi S7 Edge vor fi disponibile spre cumpărare de mâine în România şi nu numai.

⚡ Poți obține un voucher de 10 euro când cumperi un telefon OnePlus, bani ce pot fi cheltuiți pe accesorii dacă inițiezi comanda folosind acest link.

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×